Šezdeset godina Rukometnog saveza Leskovca

LESKOVAC

 

Opštinski rukometni savez Leskovca obeležio je 60 godina postojanja i rada.

 

U Svečanoj sali grada  je  održana svečana Skupština na kojoj je 55 sportskih organizacija i pojedinaca dobilo plakete i priznanja za doprinos razvoju ovog sporta u Leskovcu.

Za unapređenje kvaliteta rukometa plaketu je u ime grada primio gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, koji je kazao da je Opštinski rukometni savez jedna od najuspešnijih sportskih organizacija u gradu, koja je iznedrila veliki broj uspešnih sportskih radnika, ali i značajno doprinela promociji rukometa među najmlađima.

„Rukomet, po kome je Leskovac nekada bio nadaleko čuven, svakako je u vrhu prioriteta kada je u pitanju ulaganje grada u dalji razvoj sporta. Nastojaćemo da stvorimo sve preduslove da vratimo leskovački rukomet na nivo kakav je nekada imao, i nastavićemo da pružamo podršku organizacijama koje mogu doprineti ostvarenju tog cilja.“

Božidar Đurković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije obraćajući se okupljenjima rekao je da je Leskovac nekada bio značajni rukmetni centar, ali i da očekuje da se u narednim godinama vrati na to mesto.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare