Šesti Festival evropskog filma u Leskovcu

LESKOVAC
Projekcijom austrijskog filma “Noć od 1000 sati” u petak, 26. maja 2017. godine, u Bioskopu Leskovačkog kulturnog centra započeće prikazivanje filmova u okviru manifestacije Festival evropskog filma, na kome će ljubitelji filmske umetnosti moći da vide 15 najboljih filmskih ostvarenja savremene evropske produkcije.

Festival evropskog filma u maju i junu biće održan u pet gradova – Novom Sadu, Nišu, Leskovcu, Negotinu i Šapcu. Festival u Leskovcu zajednički organizuju EU info centar, EU info kutak Niš i Leskovački kulturni centar uz podršku Delegacije EU u Srbiji.


Festival će u Leskovcu trajati od 26. maja do 1. juna i biće prikazana filmska ostvarenja iz Austrije, Nemačke, Belgije, Kipra, Slovačke, Hrvatske, Francuske, Italije, Grčke, Danske, Švedske, Bugarske, Holandije, Portugalije i Litvanije. Svaki od filmova prikazan na Festivalu, na neki način predstavnik je zemlje iz koje dolazi, pa će odabrani repertoar filmova moći da pokaže svu kreativnost i bogatu raznolikost filmske produkcije širom Evrope.

Filmovi će biti prikazivani u terminima od 17h i 19h (izuzev 1. juna kada će biti i projekcije od 21h), ulaz je slobodan. Besplatne karte mogu se preuzeti na biletari Leskovačkog kulturnog centra.

Kao i 2016, i ove godine Festival evropskog filma biće održan u dva dela: letnjem tokom maja i juna i jesenjem u oktobru. Jesenji deo festivala biće održan u Beogradu, u EU info centru.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare