Šestaci umesto osmomartovskog poklona za razrednu donirali novac za lečenje sugrađanke Marine

NIŠ

Učenici šestog razreda Osnove škole “Mika Antić” odlučili su da svoju razrednu iznenade posebnim poklonom koji je nju obradovao više od hiljadu ruža jer je gest njenih učenika pokazao da oni odrastaju u prave osobe koje ne misle samo na sebe već razumeju i potrebe drugiih sa željom da im pomognu. Svojim postupkom su privukli pažnju javnosti, a svoju razrednu učinili ponosnom.                     

Šestaci su, naime, umesto poklona za nastavnicu odlučili da novac preusmere u humanitarne svrhe i tako pomognu sugrađanki Marini Đorđević koja boluje od leukemije i pomognu joj da dobije bitku za život.

Odeljenje 6/3 škole koja nosi ime po našem velikom pesniku Miki Antiću su pokazali da svoje srce mogu da poklone svima.

                     Ponosna razredna, Jelena Radivojević, je humani gest svojih učenika podelila na Fejsbuku.

                    “Stvari su prolazne, dela se pamte. Danas sam bila najponosnija razredna. Moji malci humanitarci su danas drugima dali još jednu lekciju iz humanosti. Umesto torbi, novčanika, satova, bombonjera, moja deca su rešila da me obraduju najlepsim poklonom – velikim srcem.Draga moja deco, ponosna sam na vas i mnogo vas volim!”, napisala je Jelena.

                  U humanitarnu akciju za našu sugrađansku uključili su se i Bajaga i Instruktori koji su na  koncertu u centru grada koji su poklonili Nišlijakma i svim građanima, pozvali  Nišlije da budu humani i ostave dobrovoljni prilog u skladu sa svojim mogućnostima u nekoj od kutija koje su bile postavljene na trgu.

                  Marina je rođena 01.11.2002. godine. Živi u Nišu. Oduvek je bila odličan učenik sa velikim talentom za medicinu i strane jezike, zdrava, nasmejana i plemenita devojčica. Nakon završetka srednje Medicinske škole započela je praksu dok se istovremeno spremala za prijemni ispit za Medicinski fakultet.

              Živela je uobičajenim životom,  sve do momenta kada su počeli da se javljaju prvi simptomi bolesti. Usledili su pregledi i dijagnostika kako bi se pronašao uzrok bolova koje je Marina osećala. Nakon dva meseca, Marina dobija dijagnozu akutna limfoblastna leukemija i hitno je prevoze za Beograd i primaju na Univerzitetski Klinički centar Srbije, gde započinje terapiju.

             Marina je primorana da pomoć potraži van granica naše zemlje radi presađivanja koštane srži. Porodica moli sve ljude dobre volje da joj pomognu svojim donacijama. Sredstva su joj potrebna za transplantaciju koštane srži, putne troškove i smeštaj.

             Oni koji žele da pomognu Marini mogu poslati SmS sadržine 1220 na 3030, uplatom na dinarski račun: 160-6000001292667-11, devizni račun: 160600000129293289.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare