Šest nagrada na INTEF-u za Akademsko pozorište

NIŠ

Na prvom Internacionalnom teatarskom festivalu „INTEF“, na Mišaru, predstava Akademskog pozorišta SKC Niš „Mamin dašak u svemiru“ osvojila je čak šest nagrada! Među njima su i nagrade za najbolju predstavu u celini, po oceni stručnog žirija i žirija učesnika!

„Mamin dašak u svemiru“ nastavlja da niže uspehe na festivalima širom regiona, a naši glumci su ovoga puta briljirali na INTEF-u. Najboljom predstavom u celini su je proglasili i žiri i publika, a priznanja su dobili i glumci, kao i reditelj.

Glumici Akademskog pozoršta SKC-a, Jovani Đorđević, žiri je dodelio priznanje „Branka Crnomarković“, za najbolju žensku ulogu, a sa mišljenjem stručnog žirija saglasio se i žiri učesnika, te joj je tako uloga Mame Zeko donela dve nagrade na festivalu!

Miloš Unić, glumac Akademskog, dobio nagradu „Milenko Zablaćanski“, za najbolju mušku ulogu. Stručni žiri je reditelju predstave, Dušanu Matejiću, dodelio priznanje za najbolju režiju.

Inače, predstava „Mamin dašak u svemiru“ je za nepunih godinu dana igranja osvojila 26 nagrada i priznanja na festivalima.

Studentski kulturni centar Niš ponosan je na svoje Akademsko pozorište, koje kroz sva igranja i festivale dokazuje da talenat, upornost, rad i ljubav prema pozorištu stvaraju kvalitet koji prepoznaje i žiri i publika širom zemlje!

Sigurni smo da ćemo ovom, ali i ostalim predstavama našeg pozoripta, nastaviti da pravdamo dugogodišnje poverenje ljubitelja pozorišta, a „Mamin dašak u svemiru“ naši glumci će uskoro ponovo zaigrati pred niškom publikom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare