Šest medalja na takmičenju u Beogradu za Nišlije

NIŠ

Na 9. memorijalnom turniru „Aleksandar Saša Knežević”, koji je ovog vikenda održan u Beogradu u organizaciji streličarskog kluba BSK, takmičari SK Niš bili su još jednom ubedljivi, osvojivši šest medalja.

 U disciplini olimpijski luk za SK Niš je još jednom zlatnu medalju osvojio Mihajlo Stefanović, ubedljivim pobedama, kako tokom kvalifikacija, tako i u eliminacionim borbama.U ženskoj konkurenciji Nataši Mitić je za malo izmaklo prvo mesto, tako da je osvojila srebrnu medalju, a u konkurenciji mešovitih parova je zajedno sa Mihajlom osvojila još jedno srebro. Kod kadetkinja zlatnu medalju je ubedljivo osvojila Danica Nikolić.

       Dve medalje je SK Niš osvojio i u disciplini goli luk. Dejan Stojanović je ponovo osvojio zlato, ovaj put u konkurenciji veterana, dok je Veljko Petrović u konkurenciji seniora stigao do srebrne medalje, čime je napredovao u generalnom plasmanu prvenstva Srbije, i sada se nalazi na četvrtom mestu.

      „Naredni period je posvećen pripremama za međunarodna takmičenja. Narednog vikenda se u Hrvatskoj održava turnir iz serije Centralnoevropskog kupa, na kome će učestvovati dvojica takmičara SK Niša, Dejan Stojanović i Dragoljub Majović. Nakon toga će naš trener Miljko Čolović, u svojstvu selektora reprezentacije, povesti najbolje streličare u disciplini olimpijski luk u Alžir, na Mediteranske Igre. Ovog puta srpski navijači najviše očekuju od mladog Mihajla Stefanovića, člana našeg kluba“, kažu u SK Niš.

      Streličari SK Niš učestvovali su i na upravo završenom Evropskom prvenstvu.

      „Iz niškog kluba učestvovali su Mihajlo Stefanović i Vulić u konkurenciji olimpijski luk, i Nedeljković u konkurenciji kompaund luk. Rezultatski najviše se proslavio Nedeljković završivši kvalifikacije na 35. mestu u konkurenciji od 77 takmičara, Stefanović je bio naš najbolje plasirani takmičar u disciplini olimpijski luk i završio je takmičenje na 74. mestu u konkurenciji od 98 takmičara dok je Vulić, kome je ovo i prvi međunarodni turnir, završio na 93. mestu. I kroz eliminacije najdalje je stigao Nedeljković kompaund lukom, u prvom meču je pobedio protivnika iz Grčke, ali na žalost u drugom je izgubio od takmičara iz Turske, ovim je Nedeljković popravio svoj plasman i završio kao 17.“, kažu u SK Niš.

      Stefanović i Vulić su završili eliminacioni deo već u prvom krugu.

     „Ovo je realan učinak u ovom trenutku i mi ne možemo biti nezadovoljni.Stefanović i Vulić su veoma mladi, tek juniori, ali su pokazali da su tehnički veoma dobri ali da im nedostaje iskustvo sa velikih takmičenja što se posebno videlo u eliminacijama gde je Stefanović zamalo pobedio starijeg i iskusnijeg takmičara iz Francuske. Nedeljković je imao sasvim solidnu partiju, ali ovog puta je nedostajalo i malo sportske sreće, potpuno smo sigurni da je mogao i do plasmana u top 10. Sve u svemu, sezona se nastavlja i imamo još međunarodnih nastupa gde očekujemo i bolje rezultate“, dodaju u SK Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare