Šest godina od smrti predsednika opštine Medvedja Slobodana Draškovića

MEDVEDJA

Danas se navršava šest godina od iznenadne smrti dugogodišnjeg predsednika opštine Medveđa Slobodana Draškovića.


Dašković je preminuo u sred petog mandata na dužnosti predsednika opštine Medevđa, 23. novembra 2014. godine u svojoj  52. godini života u rodnom selu Vrapce .
Slobodan Drašković je važio za najkrupniju političku ličnost u Medveđi posle drugog svetskog rata, kao i za faktor stabilnosti juga Srbije. Na čelu opštine Medveđa bio je neprekidno od 2000. godine sve do prerane smrti.  Drašković je bio i potpredsednik Koordinacionog tela za jug Srbije, a kasnije i potpredsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.
Ekonomski razvoj, bolji život građana, mir na prostoru juga Srbije, suživot, sigurna budućnost mladih naraštaja, ljudska prava i pravna sigurnost svih građana bili su ciljevi kojima je težio i radni zadaci koje je svakodnevno ispunjavao. Bio je čovek sa kojim se jednostavno sarađivalo, ocenjuju pokojnog Draškovića oni koji su makar jednom sa njim sarađivali.

Šest godina posle Draškovića Medvedja više nije ona opština za čiju dobrobit je radio do svog poslednjeg trenutka, to najbolje osećaju oni koji žive u njoj i sa tugom i setom se sećaju i Slobodana i njegovog vremena.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare