SERTIFIKATI ZA 28 NEZAPOSLENE OSOBE

LESKOVAC

 

U leskovačkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje  danas su dodeljeni sertifikati  nezaposlenim osobama koji su završili neku od obika.

Sertifikat je dobilo 28 nezaposlenih sa evidencije NSZ-a, kao potvrdu za uspešno završenu neku od obuka, reč je o početnom (A1) i srednjem nivou (B1) engleskog jezika i izradi i montaži nameštaja od pločastog materijala.

„Cilj ovih obuka je da nezaposlena lica na brži i lakši način dođu do zaposlenja. Ukupna vrednost sve tri obuke je oko 4 miliona dinara. Obuka za engleski jezik košta oko 120.000 dinara po osobi, a za montažu pločastog materijala 208.000 dinara. Naša služba ima obavezu da u naredna tri meseca prati kakva je zapoljenost tih lica, i o tome će javnost biti obaveštena, rekao je direktor flijale NSZ u Leskovcu Dejan Stanković.

U toku su obuke iz nemačkog jezika, računovodstva i veb dizajn, koje će biti završene u narednih 10 do 15 dana, kao i one koje su započete u 2015. godini decembra, za osobe sa invaliditetom, za ručno tkanje, informatička obuka i obuka za početni nivo engleskog jezika.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare