SEMINAR O PRAVNIM ASPEKTIMA BORBE PROTIV KORUPCIJE

PRIŠTINA

Američki ambasador na Kosovu, Greg Delavi obratio se prisutnima na svečanom otvaranju seminara o pravnim aspektima borbe protiv korupcije, koji organizuje Kancelarija za saradnju u odbrani pri američkoj ambasadi. Seminar se održava u hotelu „Garden“ u Prištini i trajaće od 14. do 18. septembra 2015. godine.

Seminar o pravnim aspektima borbe protiv korupcije koji sprovodi Vojni institut za međunarodne pravne studije, obuhvata osnovna pitanja o borbi protiv korupcije. Glavni cilj programa o pravnim aspektima borbe protiv korupcije jeste angažovanje u radu sa predstavnicima ministarstva BSK, ministarstva unutrašnjih poslova, ministarstva javne uprave, ministarstva finansija, pravosuđa, Agencije za borbu protiv korupcije, i Centralne banke Kosova, na mnoštvu tema vezanih za borbu protiv korupcije, kao i nastavak jačanja sistema za borbu protiv korupcije na državnom nivou.

Polaznici programa imaće prilike da sarađuju sa američkim stručnjacima po pitanju prakse u borbi protiv korupcije i ostalim pitanjima vezanim za temu, poput granične bezbednosti i boraca na inostranim ratištima, malverzacija u upravnim organima i istragama koje vodi Generalni inspektor, korupciji u javnoj upravi i svim reformama vlasti.

Ovaj seminar sastoji se od kratkih predavanja i diskusija, grupnih i pojedinačnih primera, sa fokusom na primenu reformi i rešenja nasuprot istraživanju, a sve uz primere i stečena znanja iz Sjedninjenih Država. Polaznici, njih 35-oro iz raznih agencija na Kosovu, radiće sa šestočlanim timom iz SAD tokom čitavog trajanja seminara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare