Selaković uručio boračke spomenice

BUJANOVAC  

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković je danas uručio u manastiru Prohor Pčinjski 53 boračke spomenice borcima, ratnim vojnim invalidima i porodicama palih sa teritorija opština Bujanovac, Preševo i Trgovišt

“To su naši vredni sinovi koji su se na poziv otadžbine u periodu od 1990. do 1999. godine odazvali, obukli uniformu i stali u odbranu Srbije i srpskog naroda”, rekao je Selaković.

On smatra i da za borce ovog kraja” nema važnijeg manastira od ovog iz kod su hiljade i hiljade srpskih četovođa sa četama kretale ka jugu i zapadu da porobljenoj braći donesu plamen slobode”.

Dodao je da se ovim nastavlja akcija uručenja boračkih spomenica i objasnio da je “pravo na boračku spomenicu jedno od prava koje naši registrovani borci, porodice palih boraca i ratni vojni invalidi imaju na osnovu zakona koji je počeo da se primenjuje od 2021. godine”.

On je pozvao građane koji su bili borci u beriodu od 1990. do 1999. godine a nisi u skladu sa zakonom utvrdili borački status, da u svojim lokalnim samoupravama, uz neophodnu dokumentaciju započnu utvrđivanje statusa i time steknu boračku legitimaciju, kako bi stekli pravo na veliki broj pogodnosti i dobijanje boračke spomenice, objavljeno je na sajtu Ministrstva za rad, boračka i socijalna pitanja.

Foto: Fejsbuk

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare