Selaković u Babušnici uručivao boračke spomenice

BABUŠNICA

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković uručio je Boračke spomenice borcima, ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca sa teritorije opštine Babušnica.

Selaković je naveo da je izuzetno važno što je u Pirotskom okrugu u Babušnici kako bi dan proveo sa srpskim borcima, a ne samo da im uruči Boračke spomenice kao svojevrstan simbol i vid zahvalnosti otadžbine za ono što su oni učinili i dali za nju u najboljem periodu svog života, objavilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boraćka i socijalna pitanja.

On je naglasio da Srbija ne ratuje, ne sukobljava se, već se trudi da svako ko tim putem prođe, bude zadovoljan, a da Srbija svoju kuću ojačava, uzdiže i unapređuje.

“Zahvaljujući ozbiljnim ekonomskim reformama koje je predvodio predsednik Vučić, mi danas možemo da se pohvalimo da prvi put kao društvo vodimo brigu o našim palim borcima, odnosno o porodicama palih boraca i ratnim vojnim invalidima”, rekao je Selaković.

On je istakao da je boračka legitimacija od nedavno “više” od kartice pogodnosti, kao i da je sve veći iz nedelje u nedelju, broj kompanija koje nude različite vrste pogodnosti onima koji nose boračku legitimaciju.

Ovom prilikom je naveo da će i žitelji Babušnice, koji su bili borci u , kako je rekao “Odbrambeno-otadžbinskom ratu devedesetih godina” , sada sa tom karticom moći da ostvare ozbiljne pogodnosti za sebe i svoje porodice i pozvao je građane koji nisu ostvarili svoj borački status da se registruju po proceduri u svojim opštinama, navodio se u saopštenju.(kraj) MR/LJS

Foto: Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare