Sednica Skupštine opštine u Vlasotincu trajala 45 minuta

VLASOTINCE
Bilo je dovoljno samo nešto više od 45 minuta, koliko, upravo, traje jedno poluvreme fudbalske utakmice, i plus sa naknadom za izgubljeno vreme od 2-3 minuta, da se okonča rad 18.sednice Skupštine opštine Vlasotince, održane, u predvečernjim satima poslednjeg petka u februaru. Od 45 odbornika koliko broji ovaj skupštinski dom sednici je prisustvovao 41 odbornik.


Predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Vlasotince za 2019.godinu, usvojen je glasovima većine prisutnih odbornika, a za ovakvu Odluku, predsednik opštine Vlasotince, dao je obrazloženje:

Zbog čestih rebalansa budžeta koje smo imali prošle godine, moram reći da se, i sada, neke pozicije, u međuvremenu, menjaju, a da cene na tenderima obično padaju i to za 20 % od prvobitno projektovanih. Moraju se ispravljati i uočene greške koje, ponekad, postoje, što je osnovni razlog pristupanju rebalansa budžetu. U budžetu za tekuću 2019.godinu greškom je izostavljena izgradnja trafo stanice, kao i parking prostora pored reke Vlasine – upoznao je sa razlozima rebalnsa budžeta za tekuću 2019.godinu, Zoran Todorović, predsednik opštine Vlaotince, uz informaciju da su povećana sredstva za asfaltiranje manjih ulica, kao i ulice koja vodi ka Šišavi sa rekonstrukcijom atmosferske i fekalne kanalizacije, a u planu je i rekonstrukcija putnog pravca Vlasotince – Donja Lomnica. Sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije u planu je da se radi atmosferska kanalizacija u MZ ,,Rosulja”, kao i ulici Babičkog odreda.
Predsednik Skupštine, Bratislav Petrović, nije imao, uopšte, težak posao u vođenju ove 18.sednice Skupštine opštine Vlasotince, jer scenario po svim tačkama dnevnog reda tekao je gotovo istovetno:

Prelazimo na sledeću tačku dnevnog reda. – obratio bi se, prisutnim odbornicima, predsedvajući Petrović.

Ima li nekog, da se javlja za diskusiju ?- pitao bi, potom, predsedavajući prisutne odbornike u sali.

NEMA !. – konstantovao bi predsedvajući.

Ko je ,,ZA” ? – 32 odbornika

Ko je ,,PROTIV” ? – Nema.

NIJE GLASALO…, – uglavnom desetak odbornika.

Konstantujem da je većinom odbornika USVOJEN predlog…

PRELAZIMO NA SLEDEĆU TAČKU DNEVOG REDA…
I tako redom, do kraja poslednje tačke dnevnog reda.
Opozicioni odbornici su se iskazali na ovoj sednici u ,,pravom svetlu” – sa 100% PSTT…
I, tako je usvojen predlog usklađenja Statuta opštine Vlasotince sa izmenama zakona, a potom i sve ono što se našlo u okviru Dnevnog reda 18. sednice Skupštine opštine Vlasotince.
Većinom glasova odbornika usvojen je Plan rada vlasotinačkog Doma zdravlja za period 01.01. – 31.12.2019.godina, usvojen je Izveštaj o radu Opštinskog pravobranilaštva u Vlasotincu za opštinu Vlasotince i Crnu Travu za 2018.godinu, kao i Izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije, a usvojena je i Odluka o naknadi troškova transporta i deponovanja komunalnog otpada sa teritorije opštine za 2019.godinu.

Nije bilo problema ni za davanje saglasnosti na zaključivanje Ugovora o naknadi troškova transporta i deponovanju komunalnog otpada sa teritorije opštine Vlasotince za 2019.godinu, kao i usvajanju Odluke o pristupanju strategije javnog zdravlja stanovništva opštine Vlasotince za period 2019 – 2026.godine. Usvojena je i Odluka o nagrađivanju protivgradnih strelaca sa teritorije opštine Vlasotince za 2018.godinu, a bez protivljenja prisutnih odbornika usvojena je i Odluka o naknadama članova radnih tela imenovanih od strane Opštinskog veća i Predsednika opštine.
Vlastimir Stamenković

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare