Sednica predsedništva SKGO u Leskovcu

LESKOVAC

U okviru EU Exchange projekta biće podržano kapitalno budžetiranje u mnogim opštinama i gradovima, među njima i u Leskovcu. Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) će sa Leskovcem sarađivati upravo u okviru kapitalnog budžetiranja u gradu“, rekao je na sednici Predsedništva SKGO koja je održana u Leskovcu generalni sekretar ove asocijacije Nikola Tarbuk.

On je objasnio da se kapitalno budžetiranje odnosi na način planiranja investiranja sredstava iz budžeta i kao i kako će kapitalne investicije biti izrađene u narednim godinama.

Po njegovim rečima Leskovac je grad koji mnogo toga može ponuditi kao praksu.

U zgradi Jablaničkog upravnog okruga danas je održana treća sednica Predsedništva Stalne konferencije gradova i opština kojom je predsedavao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Sednici je prisustvovalo 18 članova Predsedništva, među kojima i predsednik opštine Šid i zamenik predsednika SKGO Zoran Semenović, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, gradonačelnik Smedereva Jovan Beč i predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi.

Na sednici je razmatrano 11 tačaka koje se, uglavnom tiču rada SKGO-a.

Na sednici je predstavljen rad Fabrike za preradu pitke vode u Gorini, akumulacija Barje i novoizgrađeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Cvetanović je novinarima rekao da mu je velika čast što se nalazi na čelu značajne organizacije kakva je SKGO i što se treća sednica Skupštine održava u Leskovcu.

On je rekao i da će Leskovcu mnogo značiti podrška u planiranju kapitalnog investiranja iz budžeta i dodao da je to važno “budući da smo poslednjih nekoliko godina u samom gradu konsolidovali budžet, samo danas na računu grada imamo 737 miliona dinara, ovakav vid podrške će nam mnogo značiti za dalji napredak”.

“Ono što nas u narednih mesec dana očekuje jeste 10. sastanak Zajedničkog konsultativnog odbora Komiteta regiona Evropske unije-Republike Srbije, kao i Dan proširenja Evropske unije, koji se održavaju 6. i 7. jula 2022. godine u Briselu. Meni će kao predsedniku Stalne konferencije gradova i opština pripasti čast da kao član srpske delegacije govorim na temu „Lokalne i regionalne vlasti u procesu pridruživanja Srbije“ , rekao je Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare