Sedamdeset treći rođendan preškolske ustanove “Vukica Mitrović”

LESKOVAC

Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu Predškolska ustanova „Vukica Mitrović“ obeležila je 73 godine rada. Inače, počeci za organizovano bavljenje decom u Leskovcu se vezani za 1925. godinu, ali se 1945. godina smatra za godinu zvaničnog osnivanja jedne predškolske ustanove. Za ovu priliku mališani iz ove ustanove pripremili su muzički preformans, predstavu „Cvrčak traži prijatelje“, jedan pravi mali džez-balet na sceni. Predstavu je izvela najstarija grupa vrtića „1001 radost“. Koliko su bili uspešni u izvođenju pokazale su ovacije publike, koja je dugotrajnim aplauzom na nogama pozdravila učesnike i njihove vaspitačice.

Direktorka Predškolske ustanove Jasmina Anđelković Đorđević podseća da ova ustanova funkcioniše sa jedanaest objekata za celodnevni boravak dece.

„Imamo i 53 grupe četvoročasovnog pripremnog predškolskog programa na teritoriji Grada Leskovca, što ukupno čini 122 grupe. U njima se realizuje vaspitno-obrazovni rad počev sa onima koji još nisu prohodali, pa do „predškolaca“ koji kad izađu iz vrtića mogu da hrabro sednu u školske klupe i predaju se novim životnim izazovima. Inače, nama je najveće priznanje koje roditelji imaju u naše uposlenike i koji nam svoju decu poveravaju na 5, 6 i više sati dnevno. To poverenje je nama dokaz da smo na pravom putu, da dobro radimo i da treba da se trudimo da stalno idemo napred i da sami sebe prevazilazimo.“

U ime lokalne samouprave čestitke je uputila pomoćnica gradonačelnika Milica Ristić, podsećajući da su deca naše najveće bogatstvo.

„Zato mi radimo naporno da svakom detetu obezbedimo srećno i zdravo detinjstvo. Grad Leskovac podržava i podržavaće brojne aktivnosti Predškolske ustanove koje imaju za cilj da što većem broju dece omoguće pristup podsticajnim sadržajima za učenje u oblasti nauke, kulture, umetnosti.“

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
izmisljeni jubileji
izmisljeni jubileji
5 godine pre

Sedam godina centra za strucno usavrsavanje, osam meseci odeljenja za infektivno, dvadeset jedna godina juznog bloka. Zar nisu jubileji na 5 ili 10 godina? Koliko kosta izgubljeni svaki sat na pripremu, odrzavanje i prisustvovanje ovakvim nejubilejima? Komunizam je prosao. I socijalizam , pa zasto onda trose olako nezaradjen novac, tudj novac,pare bre gradjana?