Sedam godina od smrti Slobodana Draškovića

MEDVEDJA

Danas se navršava sedam godina od iznenadne smrti dugogodišnjeg predsednika opštine Medveđa Slobodana Draškovića.

Dašković je preminuo u 23. novembra 2014. godine u svojoj 52. godini života u rodnom selu Vrapce .

U to vreme je bio predsednik opštine po peti put.
Slobodan Drašković je važio, i još uvek važi, za najkrupniju političku ličnost u Medveđi posle drugog svetskog rata, kao i za faktor stabilnosti juga Srbije. Na čelu opštine Medveđa bio je neprekidno od 2000. godine sve do prerane smrti. Drašković je bio i potpredsednik Koordinacionog tela za jug Srbije, a kasnije i potpredsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.
Ekonomski razvoj, bolji život građana, mir na prostoru juga Srbije, suživot, sigurna budućnost mladih naraštaja, ljudska prava i pravna sigurnost svih građana bili su ciljevi kojima je težio i radni zadaci koje je svakodnevno ispunjavao. Bio je čovek sa kojim se jednostavno sarađivalo, ocenjuju pokojnog Draškovića oni koji su makar jednom sa njim sarađivali.

Sedam godina posle Draškovića Medvedja više nije ona opština za čiju dobrobit radio do svog poslednjeg trenutka, to najbolje osećaju oni koji žive u njoj i sa tugom i setom se sećaju i Slobodana i njegovog vremena.

I sve je dalje od opštine koja je u tom trenutku bila, to sada javno govore i ljudi koji nisu bili na njegovoj strani i mislili su različito politički dok je on bio živ.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Leskovac, tuga moja...
Leskovac, tuga moja...
2 godine pre

Mnogo je uĉinio za Medveđu i Medveđane. Mi, u Leskovcu, nismo te sreće, pa nikada nismo imali ni približno tako “jaku” osobu na čelu. Redovno smo zakasuvali sa razni mufljuzi, secikese, prevaranti, siledžije, nepismeni, tupavi, mutavi, drčni na hranu i na pare, podmukli, srebroljubivi, za pare i moċ nezasiti, nasilni, bezobrazni, čuknuti…
Kao da smo se na boga s kamenje bacali, kao da smo najgore dete u ulicu…
Pokoj mu duši, bio je istinski veliki i dobar čovek. Ljudina!
Njegova prerana smrt je gubitak za čitav jug Srbije.

Djura Milenkovic
Djura Milenkovic
2 godine pre

U svom selu umreo kazete? Hmmm?! Kako bre nije bio kak ovaj sadasnji nazovi doktor Arsic. E Draskovic je radio za Medvedju, nije se slikao, sepurio, krao, lagao…covek gospodin! Ovaj sada, dno dna!