Šećer u Vranju: Ima ga, pa ga nema

VRANJE

U Vranju šećera ima periodično. U velikim marketima kada ga dopreme odmah se stvore velike gužve i potrošači kupuju u neograničenim količinama. Tako da se veoma brzo proda. U svakom slučaju ima onih koji zahvaljujući poznanstvu sa prodavcima mogu doći do šećera i ispod tezge, ali takvih je malo. To je oduvek bilo i biće, bilo koja deficitarna roba da je u pitanju.

Mnogi Vranjanci smatraju da ipak treba da se ograniči prodaja na neku razumnu količinu, a ne da se kupuje po dva i više paketa šećera. Tako bi svi mogli da dođu do ove namirnice koja je posebno bila tražena u vreme spremanja zimnice.

Kristal šećer može da se nađe u manjim i zabačenim prodavnicama, s obzirom da ima i manje kupaca, a tu je i prodaja ograničena, za potrebe jednog domaćinstva.

Cena kristal šecera za kilogram je 129 dinara.

Sasvim drugačija situacija je sa šećerom u kocke. Njega uvek ima i može se naći u skoro svakoj prodavnici sa prehrambenom robom.

„Kada nema kristalnog šećera koristmo i šećer u prahu. Stalno slušamo kako šećer nije zdrav, i da ga treba koristiti u što manjim količinama i eto prilike za disciplinovanje. Šećer je namirnica bez koje ne možete u kuhinji i koristi se svakodnevno i to je činjenica, a svaka nestašica kod nas stvara dodatnu nervozu i stres“, samo su neki od komentara Vranjanaca koji redovno odlaze u kupovinu i nabavljaju životne namirnice za svoja domaćinstva.  

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare