SDS: KOMUNALNI KOLAPS I ZASMEJAVANJE SRBIJE

LESKOVAC

Zvog veoma lošeg stanja u komunalnom sistemu Leskovca, koje je bukvalno na ivici kolapsa, bez odlaganja treba sva javno-komunalna preduzeća restruktuirati, reorganizovati i maksimalno profesionalizovati, rečeno je danas na press konferenciji u Socijaldemokratskoj stranci (SDS) u Leskovcu .
Predsednik resornog odbora za komunalna pitanja Gradskog odbora SDS Mladen Sokolović rekao je da „ to znači da direktore treba birati na transparentan način na javnom kokursu, po osnovu stručnosti i sposobnosti, a ne po političkim kriterijumima“.
„ Direktore treba da budu plaćeni po uspešnosti poslovanja preduzeća, kako se ne bi dešavalo ono što se sada dešava u JKP „Komunalac“, gde direktor ima možda najveću platu u gradu od 127 hiljada u neto iznosu, iako se preduzeće nalazi u velikim problemima a plate randicima kasne i više meseci“, dodao je Sokolović.
Odmah bez odlaganja treba prestati sa neodmereni i bespotrenim zapošljavanjem starančkih aktivista, to je pojava na koju ni jedna stranka do sada nije bila imuna, i to je rak rana komunalnog sistema koja ga izjeda iznutra, rekao je Sokolović.
Sokolović je rekao da SDS ne podržava potpisivanje aneksa ugovora sa firmom „Metroparking jug“ i ocenjuje da je reč o ugovoru koji je štetan za grad i da ga nikakav aneks ne može popraviti, pa je zbog toga potrebno raskinuti ga.
On je rekao i da postoji „velika prevara“ u ugovoru , koja se odnosi na to da se obaveza plaćanja dela prihoda u gradski budžet odnosi samo na elektronska plaćanja, odnosno SMS poruke, koje najmanje učestvuju u strukturi prihoda, a da najveći prihodi, od podizanja paukom i sa zatvorenih parkirališta kod Doma zdravlja i Robne kuće, nisu obuhvaćeni ovom obavezom.
„Ne stoji ni tvrdnja gradonačelnika da je ugovor nemoguće raskinuti, jer svaki ugovor se može jednostrano raskinuti ukoliko jedna od stana ne poštuje svoje obaveze“ , rekao je Sokolović.
Sokolović je rekao da u republičkoj Skupštini sedi četiri poslanika SNS-a, da građani i ne znaju ko ih predstavlja u Skupštini, što dovoljno govori o njihovom doprinosu koji su dali gradu i građanima Leskovca.
„Imali smo prilike da čujemo gradonačelnika kako hvali svoje poslanike, posebno apostrofirajući poslanicu Oliveru Pešić iz naselja Bobište, koja je, po njegovoj tvrdnji, dosta učinila za to naselje. Ja živim tamo i sa sigurnoošću mogu da kažem da narodna poslanica Olivera Pešić za naselje Bobište bukvalno ništa nije uradila. Iako su te poslanike birali samo birači SNS-a, oni imaju po zakonu obavezu da rade u intersu svih građana, jer za to primaju platu iz republičkog budžeta“, rekao je Sokolović i zaključio:
„Najveći doprinos gradonačelnika je u tome što nas redovno zasmejava s obirom da ga često ima u prilozima novinara Zorana Kesića, na kraju, i on je sam jednom prilikom rekao da su on i valdajuća koalicija u Leskovcu vratili osmeh na lica naših građana“.

U vezi sa pozivom DS-a na formiranje zajedničkog opozicionog bloka, Mladen Sokolović je rekao da je SDS spreman za saradnju sa svim strankama koje dele program i ideje ove stranke i koje su zainteresovane za rušenje sadašnje vlasti. U tom smislu SDS već ima sklopljen sporazum sa Narodnim pokretom Srbije i Strankom zelenih, ali zvaničnih razgovora sa DS-om do sada nije bilo. Na pitanje da li bi SDS prihvatio potpredsednika DS-a Sašu Stojanovića kao zajedničkog kandidata za gradonačelnika, Sokolović je odgovorio da o tome do sada nije bilo reči na stranačkim organima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare