SDS : GAŠIĆ ZBOG PROSTAČKOG PONAŠANJA DA BUDE IZBAČEN IZ VLADE

SDS : GAŠIĆ ZBOG PROSTAČKOG PONAŠANJA DA BUDE IZBAČEN IZ VLADE
BEOGRAD
Socijaldemokratska stranka najoštrije osuđuje prostačko i uličarsko ponašanje ministra odbrane Gašića prema novinarki Zlatiji Labović i smatramo da je neophodno da bude momentalno smenjen i izbačen iz vlade, zbog ugleda ne samo vlade, već države i Vojske Srbije.

“Izvinjenje Bratislava Gašića kao građanina je njegova lična stvar, ali je nedopustivo da on ostane na javnoj funkciji ministra odbrane nakon reči koje je danas uputio novinarki Labović. Ovo nije prvi put da tražimo njegovu ostavku. Podsećamo da smo je tražili i nakon helikopterske nesreće u kojoj su tragično izgubljeni životi. Podsećamo i da je premijer Vučić uprkos očiglednoj Gašićevoj odgovornosti rekao da ga “ne da”, a da je tada smenio Gašića, ne bismo došli do ovakvog srozavanja ugleda države Srbije.

Ovo nije prvi put da se pripadnici SNS-a i vladajuće koalicije ponašaju prostački, jer smo takvo ponašanje nažalost više puta videli i u parlamentu i u vladi.
Očigledno je da se radi o istoj nakaradnoj ličnoj i političkoj kulturi vladajuće koalicije, bilo da dolaze sa maskiranim pripadnicima oružanih snaga na konferenciju za novinare ili da se prostački odnose prema novinarima. Nažalost, posledice te nasilne i primitivne kulture prevazilaze današnji incident i ugrožavaju demokratske i civilizacijske vrednosti u Srbiji, na šta sve vreme upozoravamo.
Nije dovoljno da nekadašnji radikali samo mehanički prihvate članstvo u EU kao strateški cilj, već je neophodno da i promene svoj vrednosni sistem i odnos prema ljudima”, navodi se u saopštenju .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare