Šćiprim Musliu daje izjavu u policiji o zastavi u Končulju

BUJANOVAC

Zamenik predsednika opštine Bujanovac Šćiprim Arifi danas u Bujanovačkoj policiji daje izjavu povodom dogadjaja u Končulju kad je skinuo i bacio zastavu Srbije , koja je bila postavljena na grob pripadnika Oslobodilačke vojske Kosovo Fatmira Ibiija koji je ubijen prilikom napada na srpsku policiju.

Arifi je na svom fejsbuk profilu objavio poziv za informativni razgovor koji je dobio od policije.

On je napisoa da je poziv “poveza sa provokacijom koja nam je upućena kada je na grob nacionalnog mučenika Fatmira Ibišija postavljena zastava Srbije i uklonjena nacionalna zastava (Albanije) .

Ja ću se, kao zamenik gradonačelnika, pojaviti na zvanični poziv
institucije u koju sam pozvan i ponoviću svoj stav u vezi sa ovim
događajem.

Ponavljam da je postavljanje zastave Srbije na tu lokaciju provokacija
za zajednicu i moja reakcija je bila u skladu sa najboljim mogućim
upravljanjem i smirenjem ove situacije”, napisao je Musliu koji, zapravo, pozvan u policiju kao privatno lice, ne kao funkcioner opštine Bujanovac.

“Nacionalni simboli su svetinja i poštovanjem ovih simbola jačamo
temelje i uzvišene vrednosti demokratije”, napisao je Musliu koji je , kako s evidi na snimku koji je sam okačio a ubrzo i skinuo sa svog fejsbuk profila, zastavu Srbije bacio na zemlju .

Šćiprim Musliu je predsednik Pokreta za demokratski progres (PDP) koji je nasledio od svog pokojnog oca, nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medvedje (OVPMB), kasnije dugogodišnjeg predsednika Skupštine opštine Bujanovacv i Nacionalnog saveta Albanaca Jonuza Musliua.

O incidentu sa skidanjem albanske, postavljanjem srpske i ponovnom vraćanju albanske zastave na grob Ibišija , koji se dogodio koji se dogodio 7.maja ove godine kdo sela Končulj , saznalo se zahvaljujući video snimku koji je Musliu objavio.

Nadležni istražni organi do danas nisu saopštili šta su otkrili, ko je skinuo albansku zastavu posle dvadeset godina koliko se tu nalazila i, još čudnije, postavio zastavu Srbije na grob pripadnika OVK koji je poginuo u napadu na srpsku policiju .

Fatmir Ibiši je poginuo 26. Februara 2000. godine kada je grupa Albanaca sa Kosova napala oko 23 sata  te noći patrolu srpske policije na putu Bujanovac-Končulj.

 U tom napadu je ubijen major policije Slaviša Dimitrijević  a tri policajca su ranjena.

Tada je ubijen I Ibiši, koji je inače iz Gnjilana .

Albanska zastava na jarbolu pored spomenika, koji se nalazi na ne baš lako pristupačnom mestu , je bila proteklih dvadesetak godina.

A u vreme tog dogadjaja sa zastavama, dakle u maju ove godine, dobri poznavaoci prilika iz albanske i srpske zajednice u Bujanovcu su tvrdili da se desio baš u trenutku kada je počelo da se govori po kuloarima o promeni u sastavu lokalne vlasti koju čine samo albanske stranke.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare