Savić: Opozicija teroriše većinu

LESKOVAC

Šef odborničke grupe SPS Dragan Savić optužio je danas opoziciju da “teroriše većinu”.

On je rekao da „opozicija teroriše odborničku većinu“, što je naišlo na burne reakcije odbornika SDS-a.

„Teroriše, znači da smo mi teroristi“, potencirao je Nenad Zdravković iz SDS  i postavio pitanje da li je ovakav način izlaganja prikladan za skupštinski dom.

 

A sve je počelo ovako.

Na početku pete sednice Skupštine grada odbijen je zahtev odoborničke grupe SDS da im se omogući da koriste fotografije i video materijal po pojednim tačkama dnevnog reda.

Odbijeni su i predlozi ove odborničke grupe za dopunu dnevnog reda.

Predlozi, koje je obrazložio šef odborničke grupe Nebojša Cakić, odnose se na sledeće: da se razmotri odluka o projektnom finansiranju u oblasti socijalne zaštite, kada je Udruženju penzionera dodeljeno 7 miliona dinara, da za direktore koji su u v. d. stanju budu raspisani konkursi, da se razmotri rad republičkih institucija i utvrde odgovorajuće preporuke, kako bi one radile u korist građana, da se razmotre gubici zdravstvenih ustanova čiji je osnivač grad, i koji , po tvrdnji SDS-a iznose milijardu dinara, da se razreši direktor ustanove Apoteka Leskovac zbog teškog stanja u ovoj ustanovi i gubitka od 200 miliona dinara, da se razmatra problem zagađenja Vetrernice koja je, po tvrdnji SDS-a, mrtva reka, kao i to zbog čega se Gradska uprava za zaštitu životne sredine ne bavi ovim pitanjem, kao i to da se na dnevnom redu nađe zagađenje vazduha u naselju Dubočica koje je, zbog korišćenja sumpornog govira, dobilo zabrinjavajuće razmere.

Ove predloge dopunio je odbornik SDS-a Nebojša Zdravković slećim tačkama: razmatranje izveštaja o radu solarne elektrane, predlog za razrešenje direktora JP „Pijaca“, zbog problema u poslovanju sa kojima se suočava, da Uprava za društvene delatnosti odgovornije i strože kontroliše trošenje sredstava koja se iz buđeta izdvajaju za projektno finansiranje u raznim oblastima, jer SDS smatra da se novac nenamenski troši, kao i da Gradsko veće podnese odobrnicima izveštaj o svom radu.

Na ovakvo izlaganje reagovao je šef odborničke grupe SPS Dragan Savić. On je rekao da „opozicija teroriše odborničku većinu“, što je naišlo na burne reakcije odbornika SDS-a. „Teroriše, znači da smo mi teroristi“, potencirao je Nenad Zdravković, i postavio pitanje da li je ovakav način izlaganja prilladan za skupštinski dom.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare