Savez 90 kopira nemačke Zelene

BERLIN

Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon rekla je da partija Savez 90/Zeleni Srbije zloupotrebljava identitet nemačkih Zelenih, prenosi danas N1.

“Partija iz Srbije, pod nazivom ‘Savez 90/Zelenih Srbije’, kopira naziv, ideje i vizuelni identitet nemačke Zelene partije“, napisala je ona na Tviteru.

Fon Kramon je istakla da ljudi iz poslaničke grupe Zelenih u EP žele da naglase da Savez 90/Zeleni Srbije bez odobrenja koristi ime, vizuelni identitet i kredibilitet te nemačke partije u, kako je navela, “pokušaju da prevari glasače u Srbiji, koji sve više postaju svesni ekoloških problema u Srbiji”.

Istakla je da žele da naglase da ne postoje bilo kakve veze niti saradnja između Zelenih i pomenute partije iz Srbije.

“Srbija ima partije i organizacije koje istinski promovišu i neguju ekološke vrednosti i ideje. Među našim prirodnim i uskoro zvaničnim partnerima su Ne davimo Beograd, Zajedno za Srbiju i Otvorena građanska platforma Akcija (koalicija “Moramo”), koji su u prvim borbenim redovima za zelenu politiku”, naglasila je Fon Kramon.

Evroposlanica je dodala da akcije Saveza 90/Zelenih Srbije nisu u saglasnosti sa demokratskim standardima i vrednostima EU.

“Kako se približava početak predizborne kampanje, pozivamo na fer i slobodnu kampanju, koja se ne zasniva na obmanjivanju glasača, već na poštovanje vrednosti Evropske unije”, zaključila Fon Kramon.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare