Savetovanje za voćare

LESKOVAC

U novom  ambijentu, izabranom, pre svega, zbog prostornosti,  ‘’Agroliderovo’’ savetovanje za voćare, okupilo je više od hiljadu poljoprivrednih proizvodjača sa čitavog juga Srbije.

Osim prezentacije novih tehnologija, opreme i semenskog materijala, za voćare je organizovano stručno predavanje sa aktuelnim temama i vrednim nagradama.

‘’Možemo više I bolje’’, radni je naziv savetovanja namenjenog voćarima, ali je medju posetiocima i izlagačima bilo mnogo i onih, koji su orjentisani na proizvodnju povrća. Organizovan u jeku priprema za sledeću proizvodnu sezonu, skup ima za cilj da spoji struku I praksu, jer samo takva sprega obezbedjuje dobar I kvalitetan rod. Ovo je jubilarno 1o. ‘’Agroliderovo’’ savetovanje, a četvrto namenjeno unapredjenju voćarske proizvodnje. Vreme prati ovu manifestaciju na pravi način, jer danas imamo lepo vreme, a nadam se da će voćarima cela proizvodna sezona biti takva. Da imaju sunca koliko treba, kiše kada je neophodna I da nas vremenske nepogode, poput prošlogodišnjih, zaobilaze, istakao je Goran Tasić, urednik emisije za poljoprivredu ‘’Agrozona’’, koji potpisuje organizaciju.

On je najavio da će I sve buduće ‘’Agroliderove’’manifestacije biti održavane u Kompleksu ‘’Apostolović’’, jer taj prostor pruža komfor, neophodan za skupove hiljade poljoprivrednih proizvodjača.

Ispred grada Leskovca, pokrovitelja savetovanja, učesnike je pozdravio član Gradskog veća, Vladimir Branković:

–          Raduje me ovoliki broj učesnika I izlagača, što potvrdjuje da je ‘’Agrolider’’, zaista referentna manifestacija. To što će poljoprivredni proizvodjači, voćari pre svih, danas dobiti pregršt informacija o aktuelnostima na polju tehnologija, opreme I zaštite biljaka, vredno je koliko I njihovo praktično znanje I verujem da su toga vrlo svesni. Poljoprivreda je, za grad Leskovac, strateški važna grana privrede, zbog čega je, iz godine u godinu, sve više opredeljenih sredstava za ovu oblast.

Generalni sponzori manifestacije su ‘’Agroarm’’, ‘’Chemical Agrosava’’, ‘’Agromarket’’ i ‘’Galenika-fitofarmacija’’ , koji su za najsrećnije učesnike savetovanja, obezbedili vredne nagrade.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
vocar
vocar
5 godine pre

Subvencija nema, ali ima nakupaca, prekupaca, samovoljnih ili bolje reci bahatih hladnjacara, a drzava kao nemocna jer stiti necije interese samo ne interese seljaka, e zato nam se sela prazne Srbija izumire, ali je i to nekome u interesu.