Savet za štampu: RTV Vranje i Vranjska TV plus prekršile Kodeks

VRANJE

Komisija Saveta za štampu po žalbi Dragana Antića iz Ekološkog ustanka je jednoglasno odlučila da su RTV Vranje i Vranjska TV plus prekršile Kodeks novinara Srbije, odnosno tačke poglavlja Istinitost izveštavanja, Nezavisnost od pritisaka i odgovornost novinara jer nisu objavile njegovo saopštenje o Zdravstvenom centru Vranje.

Ove televizije objavile su samo saopštenje Gradskog odbora Srpske napredne stranke.

Antić je rekao da ovaj slučaj pokazuje da u ovim medijima rade ,,poslušnici režima i da uredničku politiku ove dve televizije vodi Savet za informisanje GrO SNS”. Deo Antićevog odgovora objavljen je nakon insistiranja 11 dana kasnije.

,,Bilo koja objava opozicionih stranaka ili ličnosti mora prvo dobiti dozvolu Gro SNS ali na taj način da se objave samo delovi kako bi objava izgubila suštinu. Uz to obavezno ide i komentarisanje objave od ‘nazovi novinara’ kako bi se opozicija ili pojedinci iz opozicije oklevetali neistinama i podvrgnuli ruglu bez provere istinitosti informacija koje im stižu direktno od funkcionera vranjskih naprednjaka”, navodi Antić.

Kaže da su ove dve televizije za to ,,debelo nagrađene” od vlasti jer redovno dobijaju na stotine hiljade eura na konkursima od građana kako bi promovisale vlast i kako navodi ,,ljagale opoziciju i ličnosti iz opozicije na Gebelsovski način”.

,,Zbog svih neistina i laži uslediće i tužba, a ja molim čelnike GrO SNS da se ubuduće potpišu imenom i prezimenom ispod saopštenja da bi mogli biti lično utuženi oni, a ne stranka iza koje se kriju. Naravno da  oni za to nemaju hrabrosti i da će se uvek sakrivati iza stranke i njihovog vođe. Postavljam pitanje i njima i dvema pomenutim televizijama šta će kada vođe više ne bude bilo?”, kaže Antić.

Iz Vranjske plus su naveli da im je saopštenje promaklo, jer su ga dobili 31. decembra, dan pre godišnjeg odmora, a saopštenje su kratili jer je bilo predugačko.

Slično objašnjenje imali su i iz RTV Vranje, prenosi UNS. (kraj) DC/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare