Savet za bezbednost grada o prioritetima

LESKOVAC

Na današnjoj sednici Saveta za bezbednost grada Leskovca razmatrani su i usvojeni strateški pripririteti bezbednosti grada za naredni period.
U okviru aktivnosti radnih grupa Saveta, podržan je predlog pilot projekta Radne grupe za borbu protiv nasilja u porodici na temu: „Prevencija rodno zasnovanog nasilja u partnerskim odnosima mladih“, sa kojim će se konkurisati kod Misije OEBS-a u Srbiji.


Između ostalog, na poziv Radne grupe za prevenciju kriminala, Savet za bezbednost grada doneo je odluku da se uključi u projekat Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na temu: „ Osnovi bezbednosti dece“ za učenike 4. i 6. razreda svih osnovnih škola na teritoriji grada Leskovca.
Kroz osam jednomesečnih nastavnih jedinica, Odeljenja kriminalističke i saobraćajne policije i Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije sprovešće edukaciju naših najmlađih sugrađana na temu svih vidova nasilja među mladima, zatim na temu osnova bezbednosti saobraćaja i zaštite od požara i tehničko tehnoloških nesreća.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare