Sastanak Gradske uprave i SKGO u vezi projekta ,,Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou“

VRANJE

Održan je inicijalni sastanak Gradske uprave Vranje sa predstavnicima Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) koji su prezentovali paket podrške u oblasti izrade lokalnih planova održive urbane mobilnosti koja je društveno inkluzivna i ekonomski održiva. Na sastanku su dogovorene aktivnosti u narednom periodu, koje između ostalog predviđaju održavanje radionica u maju, junu i oktobru, saopštili su iz Službe za odnose sa javnošću Grada Vranja. 

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je da je Plan održive urbane mobilnosti važan starteški dokument koji predstavlja inovativni pristup za unapređenje kapaciteta i pružanja usluga na lokalnom nivou.

O najvažnijim aktivnostima i ciljevima projekta ,,Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou“, govorili su predstavnici SKGO-a, Jana Pavlović, šefica Odeljenja za životnu sredinu, komunalne usluge, energetsku efikasnost i vanredne situacije, Klara Danilović, šefica Odeljenja za urbanizam, prostorno planiranje i stanovanje i Vladimir Đorić, profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu. Predstavnici JP ,,Urbanizam i izgradnja grada Vranja“ održali su prezentaciju o gradu u oblasti održive urbane mobilnosti.

Predstavljene mere bići realizovane u okviru projekta ,,Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou“, koji finansira Vlada Švedske, a sprovodi SKGO u saradnji sa Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti regiona (SALAR). (kraj) DC/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare