Sastali se Krivokapić, Bečić i Abazović: Usaglasili smo nekoliko principa

PODGORICA

Danas je održan sastanak lidera koalicija, „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“, Zdravka Krivokapića, Alekse Bečića i Dritana Abazovića, koje će, kako navode u zajedničkom saopštenju, konstituisati buduću Vladu Crne Gore i realizovati izbornu volju građana. 

Kako navode, tri lidera su veoma brzo usaglasili nekoliko principa na kojima će počivati buduća vlast.

“Prvi princip koji je usaglašen jeste da će nova, demokratska vlast, odgovorno sprovoditi sve međunarodno preuzete obaveze.

Drugo, da će nova demokratska vlast realizovati sve neophodne reforme kako bi Crna Gora u najkraćem mogućem roku pristupila Evropskoj uniji.

Treće, da će nova, demokratska vlast, biti ekspertska, konstituisana od kadra koji su stručnjaci iz konkretnih oblasti bez obzira na njihovu političku, vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu osobenost.

Četvrto, nova vlast će u potpunosti biti posvećena poštovanju Ustava i primjeni zakona, uz izmjene, dopune i reviziju svih diskriminatorskih zakonskih i podzakonskih akata, uključujući i Zakon o slobodi vjeroispovijesti”, navodi se u saopštenju. 

Kako dalje navode, osim toga, “ova tri lidera pružaju ruke predstavnicima manjinskih naroda sa željom da zajednički grade ljepšu i prosperitetniju budućnost Crne Gore”. 

Izvor: Antena M

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare