Saradnja Ministarstva privrede Republike Srpske i „Jumka“ iz Vranja

VRANJE

Ministar privrede i preduzetništva u Vladi Republike Srpske Vjekoslav Petričević, u ponedeljak, je posetio kompaniju „Jumko“ u Vranju. On je u društvu generalnog direktora Branislava Trajkovića obišao proizvodne pogone i izložbeni prostor sa specijalnim programom za vojnu industriju.

Saradnja između „Jumka“ i Vlade Republike Srpske uspešno je započeta pre godinu ipo dana, kada je, uz posredovanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dogovoreno otvaranje pogona ove vranjske kompanije u Drvaru. Tu saradnju svakog dana poboljšavamo i planiramo da je nastavimo u narednom periodu“, rekao je  generalni direktor Trajković.

Cilj posete je nastavak saradnje i njeno intenziviranje, izjavio je ministar  Petričević.

„Detaljno smo se upoznali sa proizvodima i procesom proizvodnje. Naša saradnja je u protekla dva ipo meseca bila intenzivna i na obostrano zadovoljstvo. Cilj je da se udruženim snagama kroz zajedničku saradnju obezbedi tržište širom Evrope i sveta, kao i nova radna mesta i novi pogoni u Republici Srpskoj“, rekao je ministar Petričević. 

Ideja je da se novi pogon otvori u Hercegovini, s obzirom da radna snaga na ovom području može odgovoriti zahtevima tekstilne industrije.

Osim pogona u Drvaru „Jumko“ ima i prodavnicu u Banja Luci.

Ministar Petričević je ukazao i na mogućnost saradnje sa vranjskom kompanijom „Simpo“, s obzirom na činjenicu da drvna industrija ima veliki udeo u privredi Republike Srpske.

U okviru posete održan je i radni sastanak na kome je bilo reči o intenziviranju saradnje u budućnosti i o mogućnostima za njeno unapređenje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare