Saopštenje Skupštine slobodne Srbije povodom objavljivanja naše interne komunikacije u medijima

BEOGRAD

Skupština slobodne Srbije sa ogorčenjem osuđuje objavljivanje naše interne komunikacije sa članstvom u pojedinim medijima.

Vizija Skupštine, od našeg okupljanja pre nepune dve godine, bila je izgradnja društva zasnovanog na principima demokratije, transparentnosti, poštenja i antiautoritarnosti. Takvu organizaciju smo sve ovo vreme i gradili.

Osnovno načelo Skupštine jeste neposredna demokratija, u kojoj građani sami, bez nametanja stavova od strane autoriteta, slobodno i neskriveno, na osnovu kompletnih informacija, iznose svoju volju i učestvuju u donošenju odluka. Pismo Saveta upućeno članstvu demonstrira takva načela.

Svesni smo da se u našem, decenijskom vladavinom AV oštećenom društvu, načelo transparentnosti često zloupotrebljava, što se dogodilo i u našem slučaju. Iako smo sigurni da ova zla namera neće uticati na ishod zajedničkih težnji demokratske opozicije da na predstojećim izborima sruši vladavinu tiranina, jedina žrtva ovog zlonamernog čina je demokratski proces u Skupštini slobodne Srbije, Ujedinjenoj Srbiji i koaliciji Moramo.

Uprkos tome, mi nećemo odustati od principijelnog stava da se odluke u SsS, kao i u društvu u celini, ne donose u malom krugu pojedinaca, već direktnim demokratskim učešćem članova organizacije i građana Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare