Saopštenje GrO stranke Srbija centar SRCE u Leskovcu

LESKOVAC

U potpunosti podržavamo zahteve učesnika svakodnevnih protesta ispred RIK-a, opozicionih poslanika koji štrajkuju glađu, udruženja “Studenti protiv nasilja” i svih demokratski orijentisanih građana Srbije koji znaju da su na upravo održanim izborima njihovi glasovi pokradeni i da ti izbori ne odražavaju njihovu izbornu volju, kao ni pravi odnos snaga na srpskoj političkoj sceni. 

Pošto su članovi RIK-a iz redova opozicije, koji su imali uvid u izborni materijal i zapisnike sa izbora, ali i CRTA, OEBS, ODIHR utvrdili brojne ozbiljne neregularnosti, poput zloupotrebe javnih sredstava, medijske dominacije predsednika države Aleksandra Vučića, kome, uzgred, nije bilo mesto u kampanji i čime je na prvom mestu ozbiljno, u startu, narušen izborni proces i prekršen Ustav, negativne kampanje, širenje straha, fantomskih potpisnika izbornih lista i fantomskih glasača, a na sam dan izbora smo svedočili izbornom turizmu, nasilju na biračkom mestima (konkretno u našem kraju u Svircu, Palojcu i Donjem Sinkovcu, gde su kontrolori zastrašivani, udaljavani, glasački materijal spaljivan), dakle, u uslovima ozbiljnih izbornih neregularnosti, zahtevamo:

-poništavanje izbora, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou;

-angažovanje svih relevantnih domaćih i evropskih faktora u vršenje uvida u postojeće biračke spiskove, njihovo sređivanje i čišćenje;

-postizanje i poštovanje dogovora o jednakoj medijskoj zastupljenosti za vreme trajanja predizbornih aktivnosti.

-procesuiranje svih koji su učestvovali u izbornoj krađi.

Naš je stav da nijedan glas ne sme biti ukraden, nijedno izborno mesto ne sme biti mesto straha, ucene i borbe za goli opstanak na vlasti!

Želimo da se zajedno sa građanima Leskovca, našim sugrađanima izborimo za primenu Zakona o zaštiti biračkog prava i nesmetanom glasanju u Leskovcu, gde je po prvi put izbrojano čak 2000 nevažećih glasačkih listića, 113 glasova za SVM, uz podatak da imamo dvoje sugrađana mađarske nacionalnosti.

Utvrdili smo brojne nepravilnosti, a svaka nepravilnost na koju smo ukazali u GIK-u je odbijena kao neosnovana.

Svesni činjenice da su nam institucije u državi okupirane i ukradene od strane vladajuće stranke, bićemo prinuđeni da se za svaki ukraden glas borimo na sve načine, u cilju poništenja izbora i odbrane izborne volje naših birača!

U planu su protesti i blokade institucija povezanih sa najvećom izbornom krađom ikada zabeleženom.

O narednim koracima obavestićemo vas blagovremeno.

Budućnost pripada nama, promena je počela! navodi se u saopštenju. (kraj) saopštenje/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
I sta cemo sad?
I sta cemo sad?
6 meseca pre

Pa kad Spiricka,pozove ima 2 kafanska muzicars da se odazovu i da ne pristanu da dzudze na ulici. Jer ona nije muceni predstavnik naroda, jer njoj je lepo i bez promena, jer ona se iz dokolice zabavlja politikom dok joj mi gradjani zaradjujemo platu. Kakve veze ima Spiricka sa bilo kojim nezadovoljstvom gradjana? Jel joj fali posao, plata, stan? Sta ona to nema da joj verujemo ?

Stara škola KPJ
Stara škola KPJ
6 meseca pre

Mnogo ste mi vi jaki, jedan odbornik. Pa izbori i ako se ponovo cemu se svi nadamo dobicete maksimalno dva odbornika a možda ni tog jednog. Za početak i pre bilo kakve priče kompromitovani Šiškin da podnese ostavku i da se povuče iz lokalne politike jer ne samo da šteti svojoj mizernoj stranci već i čitavoj toj koaliciji na lokalu.