Saobraćajnice očišćene, nema poledice na ulicama

NIŠ

Prema rečima gradskog većnika Miroslava Đokića, komandanta Štaba zimske službe situacija na gradskim saobraćajnicama je dobra, a zahvaljujući preventivnom delovanju ekipa JKP „Mediana“ u ranim jutarnjim satima na ulicama nije bilo poledice mada je temperatura bila ispod nule. Od sinoć su sva raspoloživa vozila zimske službe bila na terenu.

               „Čistile su se saobraćajnice prvo u visinskim zonama prema centru grada, a nakon toga se prešlo na ulice drugog prioriteta i u ulicima sa strane.JKP „Mediana“ je delovalo preventivno, posipana je so na gradskim saobraćajnicama  tako da smo kao epilog tog rada jutro dočekali sa saobraćajnicama bez poledice. Saobraćaj na celokupnom gradskom području funkcioniše nesmetano“, kaže Đokić.

                Problema ima jedino prema Cerju i Gabrovcu.

                „Tu maksimalno pojačavamo broj ekipa koje prate te putne pravce“, dodaje Đokić.

               Od danas je uvedena i jedna novina, a odnosi se na povezivanje Dispečerskog centra sa dispečerskim centrima taksi službi jer su taksisti javljali o situacijama na saobraćajnicama.

                „Zimski štab je izdao nalog da se Dispečerski centar „Mediane“ i dispečerski centri svih taksi udruženja povežu kako bi mogli  da razmenjuju informacije o stanju na putevima.Takođe nam informacije  na svakih sat vremena daje i Direkcija za saobraćaj koja kontaktira vozače“, objašnjava Đokić.

                Danas će biti dostavljena određena količina soli svim gradskim opštinama kako bi one mogle tu so da podele  sugrađanima.

                „Lokacije gde će sugrađani moći da preuzmu so biće objavljene na sajtovima gradskih opština,a biće  objavljeni i brojevi telefona za dodatne informacije građana“, kaže Đokić.

                Prema njegovim rečima glavne saobraćajnice, mostove, trgove i prilaze do ambulanti i javnih ustanova čisti „Mediana“, a sve ostalo čiste kako privredni subjekti tako i fizička lica. Oni su dužni da očiste sneg na trotoaru ispred svojih lokalna, privatnih kuća i stambenih objekata.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare