Sajam sporta u Leskovcu

LESKOVAC

U sportskoj hali „Partizan“ u sklopu Evropske nedelje sporta održan je Mali sajam sporta na kojem je učešćem leskovačkih klubova predstavljeno desetak sportova (rukomet, fudbal, košarka, odbojka, atletika, gimnastika, stoni tenis, mačevanje, razne borilačke veštine…) i oko 200 sportista.

Cilj sajma je da deca predškolskog i školskog uzrasta dobiju priliku da se upoznaju sa svim vrstama sporta i upozaju se sa mogućnošću treniranja u nekom od leskovačkih klubova.

Organizatori Sajma su Sportski savez Srbije i Leskovački savez sportova uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Grada Leskovca.

Sajam je otvorio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji je najpre upitao okupljenu decu koji im je omiljeni predmet u školi, na šta su deca zdušno odgovorila – fizičko! Ova sala, koju smo prošle godine otvorili, danas pokazuje svoj pun kapacitet. Ona okuplja sportiste sprota grada Leskovca i pokazuje da je Leskovac grad sporta. Drago mi je i da se ovoliko dece odazvalo akciji, da promovišemo zdrave stilove života i da je sport nešto što treba da nas krasi. Naš cilj je da ovoj deci stvorimo najbolje uslove i da se ne vidi razlika između Leskovca ili bilo kog drugog grada u Srbiji i da oni krenu stopama naših uspešnih sportista.“

„Meni je vaš gradonačelnik rekao da je ovde omiljena matematika… Drago mi je da sam u gradu sporta, da vidim ovoliko sportista i želim vam da uživate u bavljenju sportom.

Okupljenima se obratio i Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije i osvajač zlatne olimpijske medalje u rvanju na poslednjoj Olimpijadi.

„Lepo je videti ovoliko ljudi u sportskoj sali kako obeležava Sportsku nedelju sporta. Želeo bih da se svi dobro zabavite i da će neko od vas u narednom periodu postati šampion kakav je bio sadašnji ministar sporta, kakav je Ivana Španović, itd… Srbija mnogo ulaže u sport, a na sportisitima i sportskim radnicima je da to opravdamo medaljama sa takmičenja. Na poslednjim Olimpijskim igrama smo osvojili osam medalja i sada svi težimo da se taj broj poveća. Nadam se da će u narednom periodu i Leskovac iznedriti nekog ili više sportista koji će Leskovcu doneti neku od olimpijskih medalja.“

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović naglasio da je ova novoizgrađena hala krajem prošle godine dobila izgled koji zaslužuje zahvaljujući tradicionalno dobrom sadejstvu Ministarstva omladine i sporta i Grada Leskovca.

„Ulaganjem od 70 miliona dinara završena je gradnja hale koja u potpunosti zadovoljava savremene uslove za bavljenje sportom. Primarni cilj lokalne samouprave je briga o deci i mladima i radimo na tome da stvorimo zdravo, sigurno i podsticajno okruženje gde će svi njegovi talenti i potencijali ceniti i razvijati.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare