Sajam preduzetništva u Nišu

NIŠ

Osamdeset izlagača iz jugoistočne Srbije učestvovalo je na Sajmu preduzetništva  koji je održan u Nišu.

Izlagali su svoje proizvide  iz oblasti lake, modne i agro industrije.

Dvadeset njih  bilo je sa područja Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Sajam je ujedno bio završnica projekta ,,B2B susreti jugoistočne Srbije’’, koji je finansirala Razvojna agencija Srbije, a  sprovele regionalne razvojne agencije iz Leskovca, Niša, Zaječara i Požarevca.

 

Vesna Arsić iz Vranjske Banje, vlasnica firme Lepota je u prirodi, jedna je od onih preduzetnika koji su juče sklopili konkretne dogovore o saradnji na sajmu preduzetništva u Nišu, održanom u okviru poslovnih susreta jugoistočne Srbije.

 

“Na poslovnim susretima koji su pre ovog sajma održani u Leskovcu, uspostavila sam kontakt sa vlasnikom preduzeća Unikom Nais iz Niša i danas smo konkretizovali saradnju – u njegovoj ponudi naći će se moj proizvod Malinica, slatki kompot sa malinom i limunom – priča Vesna.

U Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, jednom od organizatora, kažu da je više privrednika sklopilo poslove, a neki su potpisali i ugovore na sajmu, poput firme Ukras.

“Ukoliko mi ne prepoznamo naš potencijal i ukoliko naša međusobna saradnja ne bude na nivou na kome treba, teško ćemo sami, pojedinačno, na nekom trećem mestu uspeti da završimo posao. Ovo je mali napor u tom smeru da udruženi krenemo prema drugim regionima, a i prema drugim državama “, rekao je direktor Regionalne razvojne agencije Jug Bojan Avramović.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare