Sajam obrazovanja u Leskovcu

LESKOVAC

Po prvi put leskovački maturanti imali su priliku danas da se upoznaju na jednom mestu šta im to nude 23 državna i privatna fakulteta, koliko je učestvovalo na sajmu obrazovanja održanom prošlog petka u LKC-u.

Ideja LKC-a bila je da se putem sajma obrazovanja približime mladima fakulteti i ono šta nude, rekla je direktorka lKC-a Sanja Conić.

“Situacija u Srbiji takva da ne mogu sva deca da dođu do svih fakulteta u drugim gradovima, tako da je naša ideja bila da te fakultete dovedemo njima. Danas su ovde reprezentatrivni fakulteti, koji se svojim programima predstavljaju učenicima završnih razreda srednjih škola, rekla je ona.

Na prvom sajmu obrazovanja u LKC-u predstavilo se 23 fakulteta, iz Beograda, Novog Sada, Niša, Vranja, Kosovske Mitrovice i Čačka.

Direktorka LKC-a je naglasila da će se sajam organizovati i narednih godina, cilj je da on postane tradicionalan, ali nešto ranije nego sada, februara ili početkom marta, kada se učenici i odlučuju šta će studirati.

Jelena Petković učenica je četvrte godine prirodno matermatičkog smera u Gimnaziji.

-Ovo je odlična ideja, jer postoje mnogi maturanti koji još nisu odlučili šta će da upišu. Ovo je odličan način da se oni upoznaju sa fakultetima i njihovim programima, kaže ona i dodaje da joj je cilj upis na Tehničkom fakultetu u Novom Sadu, ali da će iskoristiti priliku da se upozna i sa drugim fakultetima koji imaju slične programe.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare