Sajam knjiga posetilo oko 15.000 ljubitelja pisane reči

NIŠ

Posle dvogodišnje pauze zbog kovida u niškoj hali „Čair“ održan je Sajam knjiga koji je posetilo oko 15.000 ljibitelja pisane reči i na kome je svoja izdanja predstavilo više od 80 izdavača. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obišla je Sajam knjiga sa direktorom Niškog kulturnog centra Srđanom Savićem, ustanove koja je organizator te kulturne manifestacije.

                                     Bila je to prilika da gradonačelnica Niša razgovara sa izdavačima, posetiocima, ali i piscima koji su potpisivali svoje knjige. Kako je istaknuto tokom obilaska, ovogodišnji sajam koji se završava danas, obišao je veliki broj dece koja su bila i kupci knjiga.

                                  Niški Sajam knjiga održan je po 57. put pod sloganom „Čitanje je zlato“.

                                  Ovogodišnji dobitnik gradske književne nagrade “Slaviša Nikolin Živković“ je književnik Vukosav Delibašić iz Nikšića. On je dobio nagradu za svoj četvrti roman „ Povratak iz pakla“  koju dodeljuje Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša. U konkurenciji za nagradu bilo je oko 150 rukopisa. Nagrada je dobitniku uručena na Sajmu knjiga.

                                  Inače, Društvo književnika i knjževnih prevodilaca Niša ove godine obeležava važan jubilej 75. godišnjicu postojanja. U Društvu kažu da će sledeće godine obnoviti književni časopis Gledišta koji je pokrenut davne 1952. godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare