ŠAF obeležava Međunarodni dan animacije

VRANJE

ŠAF redovno obeležava ovaj dan uz raznovrsne prigodne programe i koktele za decu. Tako će biti i ove godine, u izmenjenim uslovima zbog epidemiološke situacije.

„Zbog aktuelne epidemiološke situacije ove godine neće biti okupljanja,. U sredu, 28. oktobra, na našem YouTube kanalu https://www.youtube.com/c/SAFVranje bi’e premijerno prikazan animirani film ,,Zub zuu“, koji su uradili mladi polaznici iz Osnovne škole ,,Predrag Devedžić“ iz Vranjske Banje“. Početak je zakazan za 12 sati“, rekao je Miroslav Đerić, direktor ove škole.

Međunarodni dan animacije obeležava se od 2002. godine, na predlog Francuskih animatora, a u znak sećanja na pionira kinematografije Emila Rejnoa i njegovog izuma praksinoskopa.

ŠAF tradicionalno učestvuje u internacionalnom projektu u organizaciji ASIFE koji će biti premijerno prikazan 28. oktobra na platformama, društvenim mrežama i kanalima koje koristi ova međunarodna organizacija. Poslednji projekat na kome je učestvovalo mnogo dečjih studija i škola rađan je na temu nacionalne kuhinje.

Mali animatori iz Vranja napravili su film u tehnici piksilacije, gde su mesili i spremali zapečenu taranu sa piletinom, kao tradicionalno jelo ovog kraja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare