SAD zahvalne Kosovu zbog avganistanskih izbeglica

PRIŠTINA

Sjedinjene Države su zahvalne Kosovu na njegovoj ulozi u pomaganju u ogromnom zadatku preseljenja desetina hiljada avganistanskih građana u Sjedinjene Države i u druge zemlje, uključujući u zemlje partnere NATO -a, koje su ugroženim Avganistancima ponudili stalne domove, saopštila je ambasada SAD u Prištini.

” Uloga Kosova u ovom poduhvatu je priznanje saosjećanju i velikodušnosti njenog naroda i rastućoj ulozi Kosova na globalnoj sceni.

Postupak kroz koji se Avganistanci prijavljuju za posebne imigrantske vize ili izbeglički status u Sjedinjenim Državama je složen, a neki podnositelji zahteva još uvek su u procesu pribavljanja potrebnih dokumenata i pružanja svih podataka potrebnih za ispunjavanje uslova za skori ulazak prema američkom zakonu.

Neki medijski izveštaji ostavili su čitatelje s netačnim utiskom da Sjedinjene Države nameravaju na Kosovo preneti pojedince koje su američke vlasti smatrale neprihvatljivim za Sjedinjene Države. To nije slučaj.

Sporazum između Sjedinjenih Država i Kosova dozvoljava Sjedinjenim Državama da privremeno ugoste ograničeni broj avganistanskih državljana u kampu Bondstil čije aplikacije za vizu zahtevaju dodatnu obradu. To može uključivati zadatke poput razjašnjavanja identiteta podnositelja zahteva, istorije zaposlenja, ili drugih veza sa Sjedinjenim Državama. Službenici američke ambasade na Kosovu pomažu u ovom procesu”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare