SA JUGA SRBIJE NAGRAĐENA DVA PROIZVODA

BEOGRAD-LESKOVAC

Na ovogodišnjem Sajmu etno hrane i pića 2015. Održanom u Beogradu sa juga Srbije su nagradjena dva proizvoda, diplomama „ETNO HRANE I PIĆA-ROBNA MARKA IZ SRBIJE“ za domaće slatko šumska jagoda proizvođač poljoprivredno gazdinstvo Milana Petkovića iz Vlasotinca u robnoj grupi proizvodi od voća, podgrupa prerađeno voće i planinski džem šipurak proizvođača Socijalno preduzeće „Ruža“ Lebane u robnoj grupi proizvodi od voća, podgrupa pekmezi, džemovi, marmelade.
Predsednik Regionalne privredne komore Leskovac Goran Jović je dobio zahvalnicu Beogradskog sajma i Saveta 10. Međunarodnog Sajma etno hrane i pića.
Štand Regionalne privredne komore Leskovac posetila je i ministarka Snežana Bogosavljević Bošković koja je u ime Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, pokrovitelja manifestacije, otvorila manifestaciju.
U razgovoru sa predsednikom Regionalne privredne komore Leskovac Goranom Jovićem, na štandu Komore, ministarka je obećala pomoć poljoprivrednim gazdinstvima juga Srbije kao i pri sertifikaciji poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.
Regionalna privredna komora Leskovac je imala štand na 120 m2 na kome je svoje proizvode prezentovalo 22 suizlagača sa područja Jablaničkog i Pčinjskog okruga, a svoje proizvode na štandu komore izložili su i proizvođači iz grčkog grada Kavale, firma „Greek olive oil – Elixirion LTD“ (maslinovo ulje i masline) i iz Makedonije „Kendi dooel“ Skoplje (medtartuf).
Svake godine broj suizlagača na štandu Regionalne privredne komore Leskovac je sve veći i vlada sve veće interesovanje za zajednički nastup na Sajmu.
Na štandu Komore, koji je bio jedan od najposećenijih štandova na Sajmu, kao suizlagači svoje proizvode su predstavili poljoprivredno gazdinstvo Saše Nedeljkovića, doo Strela, poljoprivredno gazdinstvo Dobrivoja Stanisavljevića, poljoprivredno gazdinstvo Dejana Jovanovića, poljoprivredno gazdinstvo Novice Gorčića, poljoprivredno gazdinstvo Miodraga Mihajlovića i poljoprivredno gazdinstvo Gordane Petrović, Udruženje žena Ladovica, Turistička organizacija opštine Vlasotince – PG Milan Petković, TR Nelvas maks, Farma „Šurik-invest“ doo Crna Trava, Podrum Stari dani doo, d.o.o. Bivoda, Ana doo, ZR Zveki, Udruženje žena „Ruža“ Lebane, „Vinarija Aleksić“ doo i grnčar Ivan Deljanin zatim, ZZ „Koopertaiva Poljanica“, Vlase i „Roštilj-co“ doo .
Inače, na 10. jubilarnom Sajmu etno hrane i pića predstavilo se više od 400 učesnika, koji su na pojedinačnim ili grupnim štandovima ponuditi više od 2.000 različitih tradicionalnih prehrambenih proizvoda, karakterističnih za uža geografska područja, najčešće tradicionalnih proizvoda, ručne izrade i od organski gajenih sirovina, koji se prave po posebnoj recepturi i u ograničenoj količini za tržište (tzv. nacionalni specijaliteti).

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare