Ružić: Savet za medjunacionalne odnose zakonska obaveza

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VLASOTINCE

Savet za međunacionalne odnose je zakonska obaveza svih jedinica lokalne samouprave i , naravno, da tu zakonsku obavezu svi moraju da ispune”, rekao je Ružić u Vlasotincu.

On je na pitanje novinara JUGpressa kako komentraiše to što Leskovac još uvek nije formirao ovaj Savet i da li bi on bio od koristi u incidentima, poput onog od prošle nedelje kada su napadnuti Romi.

” Povodom tog nemilog događaja i potpredsednica vlade Zorana Mihajlović i resorno ministarstvo, koje je vodim, imajući u vidu da se u velikom delu obuhvata svog rada bavim upravo nacionalnim manjinama smo osudili jedan takav događaj i nadam se da se tako nešto više neće ponavljati. Moram reći da su Romi, ali i ne samo Romi imajući u vidu da je prethodna godina bila izborna godina za nacionalne savete, dobili smo i dva nova saveta (Ruski i Poljski nacionalni savet) i sada ih ima 24, dakle Romi su uvek delili sudbinu našeg naroda, uvek su bili uz nas, lojalni državi Srbiji i svakako zavređuju mnogo veću pažnju i na polju njihove inkluzije u sam sistem i na polju, rekao bih, pomoći koju na legitiman način očekuju od države Srbije”,

rekao je Ružić.

” U svakom slučaju, uveren sam da takvih slučajeva neće biti, jer niti ih ima niti je to trend. To je samo jedan izolovan slučaj koji se, na žalost, dogodio i koji je brzom reakcijom nadležnih organa saniran. Svi oni koju su odgovorni su, mislim, već posle dva sata bili privedeni”, rekao je Ružić.

Prati
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Izvor:JUGpress […]

Проститутки Бишкека
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x