Ružić otvorio jedinstveno upravno mesto u Vlasotincu

VLASOTINCE

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić otvorio je danas jedinstveno upravno mesto u zgradi opšine Vlasotincu i pozvao druge gradove i opštine da konkurišu na konkursu koji je otvoren danas.

“Ove godine za podršku gradovima i opštinama u otvaranju jedinstvenih upravnih mesta opredelili smo 20 miliona dinara. Pozivam lokalne samouprave da se prijave i da svojim građanima omoguće da poslove sa upravom obavljaju brzo i efikasno na jednom mestu, bez obilaska više različitih institucija“, rekao je Ružić.

On je dodao da je rok za prijavu 5. oktobar i dodao da je ovo odlična prilika da uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, gradovi i opštine omoguće svojim građanima brzo završavanje neophodne administrativne poslove.

On je izrazio zadovoljstvo što su i građani Vlsotinca dobili edinstveno upravno mesto i dodao da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave ovaj projekat podržalo sa 6,5 miliona dinara.

Ružić je dodao da je Vlasotince deveta po redu lokalna samouprava u kojoj je otvoreno Jedinstveno upravno mesto.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pokrenulo je ovaj Program 2018. godine, kada je sa 52 miliona dinara kao pilot projekat podržano osam lokalnih samouprava u otvaranju Jedinstvenog upravnog mesta. Podršku gradovima i opštinama u otvaranju JUM-a, nastavili smo i u 2019. godini, kada smo podržali još šest gradova i opština sa ukupno 45 miliona dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare