Ružić obišao lokaciju za snimanje filma u Grdelici

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić obišao je danas jednu od lokacija na kojoj će se snimati film “Bilo jednom u Srbiji” o Leskovcu izmedju dva svetska rata.

Ovo ministarstvo je snimanje filma pomoglo sa tri miliona dinara.

” Drago mi je da sam danas ovde među prijateljima. Ideolog, jedan pravi lokalpatriota, čitavog ovog projekta je Zvonko Šimunec, izvršni producent je Miša Mogorović, glumačka ekipa je sjajna i verujem da je upravo ta filmska industrija nešto što predstavlja komparativnu vrednost Srbije u svakom smislu te reči, ali je svakako i teško započeti jedan ovako grandiozan poduhvat. Naša skromna pomoć kao Ministarstva je bila jedna od inicijalnih kapisli da se uopšte krene sa ovim projektom na osnovu jedne knjige, odnosno monografije, koja je takođe bila pod autorstvom gospodina Šimuneca,“ rekao je Ružić.

„Narod koji ne čuva svoju prošlost, ne može da govori niti da se nada predivnoj budućnosti. Mi se sa setom sećamo te predivne prošlosti, sećamo se Srpskog Mančestera i zato već unazad šest godina pokušavamo da kroz monografiju, serije, dokumentarne filmove verno prikažemo i prisetimo se perioda između dva svetska rata odnosno perioda od 1918. do 1941. godine”, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.


Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare