Ružić o spotu Crnog Ceraka u školi: U tome ne treba gledati neprijateljski akt

NIŠ

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da ne vidi kao veliku problematiku što je u beogradskoj osnovnoj školi “Đura Jakšić” snimljen spot grupe “Crni Cerak” u kome učestvuje i osuđivani kriminalac Kristijan Golubović.

„Važno je i da oni koji se resocijalizuju, ukoliko iskažu želju da promovišu neke pozitivne vrednosti, u tome ne treba gledati neprijateljski akt“, izjavio je Ružić u Nišu i dodao da je to „trapavo urađeno“.

On je kazao da je važno da se utvrde sve činjenice i da javnost nema „apriori rigidan stav prema bilo kojoj pojavi“.

„Što se tiče grupe ‘Crni Cerak’ radi se o momcima koji imaju kritički osvrt na neke društvene fenomene, govore u metaforama i imaju taj kreativni segment svog ponašanja. Bave se humanitarnim radom“, navao je Ružić.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo prosvete je odmah po prijavi poslalo prosvetnu inspekciju kako bi se utvrdile sve činjenice, a podsetio je i da direktori svih školskih ustanova imaju autonomiju u opredeljivanju i iznajmljivanju prostora za „određene potrebe“.

„Svakako će, ukoliko se dokaže da je bilo nekih propusta, oni koji su za to odgovorni biti sankcionisani“, naglasio je Ružić.

Ružić je u Nišu učestvovao na javnoj raspravi o izmenama i dopunama šest zakona iz oblasti obrazovanja. Zbog snimka koji je naslovljen „Vaš omiljeni profesor“, u kome učestvuje Kristijan Golubović, u četvrtak su protestovali roditelji učenika koji pohađaju školu „Đura Jakšić“ na Kanarevom brdu.

Rukovodstvo te škole negiralo je odgovornost, uz obrazloženje da nisu znali da će Kristijan Golubović glumiti u spotu.

Oni su naveli i da u popodnevnoj smeni kada je spot sniman nemaju nastavu i da deca koja su učestvovala u snimanju ne pohađaju tu školu.

Izvor: N1-Beta

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare