RUŽIĆ : NAJSPOSOBNIJI I NAJPOŠTOVANIJI KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA ALEKSANDAR DJUROVIĆ

LESKOVAC

 

Socijalistička partija Srbije promovisala je svoju odborničku listu  za  Skupštinu grada Leskovca koja broji 75 kandidata.

Prvi na listi Aleksandar Đurović je rekao da su prvi put kandidate birali samo mesni odbori stranke.

“Mesni odbori najbolje znaju ko koliko može i ko će najbolje da predstavlja stranku u lokalnom parlamentu. Još jednu stvar po prvi put radimo, a to je da će svi kandidati biti zastupljeni u parlamentu, jer smo doneli odluku da se na godinu dana menjamo. Tako ćemo ispoštovati sve kandidate, a i oni će imati podjednaku volju i želju da se bore i rade na terenu, pošto mnogi imaju problema i ljudi im zameraju što neće biti u odborničkim klupama. Ranije smo radili kampanjski, ali sada smo svi kao jedan i time ćemo debelo poentirati 24. aprila. Ugled stranke je porastao, jer smo mi jedina stranka koja se bori za socijalnu pravdu, jednakost i da se povrati ugled radniku, poljoprivredniku i seljaku. Na proteklim izborima smo imali 15%, a sada nam je domaći zadatak da ne smemo biti ispod 20%.”

Potpredsednik SPS-a Branko Ružić je rekao da Leskovac u ovim kandidatima vidi i prepoznaje nadu i simbol jedne socijalno pravednije budućnosti za grad Leskovac, kao i potencijal za pobedu na ovim izborima.

“Ono što krasi SPS za razliku od drugih stranaka je pre svega naša postojanost i kontinuitet, činjenica da doprinosimo političkoj stabilnosti gradova i opština gde bitišemo kao politički faktor. Nikada nismo prihvatali mržnju i podelu u našoj Srbiji kao što bi neki drugi želeli. Jedina smo politička opcija koja na svojoj listi ne samo da baštini prisustvo Roma, nego ima i sigurnog odbornika koji će biti predstavnik romske zajednice u Leskovcu. Na pobedu 24. aprila u Leskovcu mogu da računaju samo dve političke opcije. Jedna od njih je SPS i ukoliko pobedimo primenićemo onaj dogovor koji smo imali do sada sa našim partnerom da onaj ko pobedi bira gradonačelnika. Siguran sam da je najbolji, najsposobniji i najpoštovaniji kandidat za gradonačelnika Aleksandar Đurovi ” rekao je Ružić.

On je na kraju pozvao sve okupljene da 20. aprila prisustvuju kruni čitave kampanje na republičkom nivou koja će biti u SRC “Dubočica” gde će predsednik SPS-a Ivica Dačić i predsednik JS-a Dragan Marković Palma održati završnu konvenciju.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dragan Kajsner
Dragan Kajsner
8 godine pre

Veliki je cilj pred nama i ne treba ga gubiti iz fokusa. Naravno, ono što svi trebaju znati u ovom trenutku jeste to, da znamo ko zaista realno može ostvariti taj cilj, bez obzira na zalutale i neupućene namernike u celokupnoj priči. Formiranje gradske opštine Vučje u sadašnjem trenutku je potpuno realno jer iza te ideje čvrsto stoji Socijalistička partija Srbije (3), trenutno možda najsnažnija i najorganizovanija partija u Srbiji, što se pogotovu vidi na ovim prostorima.
S obzirom na to da će SPS posle izbora sigurno igrati odlučujuću ulogu u lokalnom parlamentu Leskovca, to je skoro sigurno da će se i pitanje formiranja tri gradske opštine, među kojima je i Vučje, uspešno pokrenuti i realizovati. Postavlja se onda pitanje svrhe daljih pokretanja građanskih inicijativa i dalje priče ovakvih grupacija na ovu temu.
Princip subsudijernosti koji moramo prihvatiti kako bi bili deo razvijenog sveta a koji prostim rečima znači, da probleme najefikasnije može rešavati onaj nivo vlasti koji ih najbolje i vidi , odnosno niži nivoi lokalne samouprave ih rešavaju efikasnije, jedan su od uslova koji ćemo morati prihvatiti sa otvaranjem poglavlja u naredne dve godine. To znači da će u Srbiji morati da se formiraju još najmanje oko 400 novih opština pri čemu je osnovni reper da potencijalna opština bude gravitacioni centar područja na kome živi najmanje 10 000 stanovnika. Mi ispunjavamo sve uslove a kao bivša opština imamo i izgrađenu infrastrukturu i veliki ekonomski potencijal.
Predsednik Gradskog odbora SPS-a u Leskovcu i glavni kandidat za gradonačelnika, Aleksandar Đurović , vizionar je koji vidi veliku korist u ovome i za sam Leskovac, jer će u tom slučaju i grad dobijati višestruko veći budžet a imati daleko manju odgovornost nego li je ima sada, sam administrativni aparat biće mnogostruko efikasniji a u skupštini neće biti trvenja zbog interesa na relaciji grad –selo.
Socijalistička partija Srbije je u ovoj kampanji uspela da obnaroduje ovu ideju i da je približi građanima na pravi način .
Zaokružimo zato broj 3 na predstojećim izborima ukoliko želimo formiranje tri nove opštine od kojih je jedna Vučje !
Zaokružimo broj 3 i izaberimo Aleksandara Đurovića za novog gradonačelnika !