Ružić:  Kombinovani model trenutno najbolje rešenje za početak akademske godine

NIŠ

Kombinovani model nastave mislim da je trenutno najadekvatniji za počinjanje nove akademske godine. Što se tiče polaganja ispita tnamo da Zakon predviđa da je isključivo moguće ispite polagati u objektima visokoškolskih ustanova, dakle na fakultetima. Kada se radi o predavanjima i vežbi, svaki fakultet, naravno, ima autonomiju da  se opredele u odnosu na nalaze loklanih Zavoda za javno zdarvlja i na osnovu toga odrede model po kome će se odvijati nastava, kazao je Branko Ružić, ministar prosvete koji je boravio u Merošini gde je položio kamen temeljac za novi vrtić.

„Što se više budemo vakcinisali, što više vodili računa o zdravlju nacije, a individualno solidarni i odgovorni, mislim da ćemo lakše ući u redovnije tokove“, kazao je Ružić.

 Dodao je da obrazovni sistem nije mesto gde dolazi do transmisije virusa.

                      „Mi svakoga dana radimo analize sa Institutom „Milan Jovanović Batut“  a imamo i  Tim za škole, prilagođavamo mere i time se trudimo da omogućimo da što više škola radi po neposrednom modelu. Za sada je situacija takva da u preko 74 procenta škola u Srbiji nemamo ni jedano odeljenje sa jednim učenikom zaraženom. Kod učenika je broj zaraženih 1,4 odsto, kod nastavnog kadra 1,8, što samo znači da obrazovni sistem nije mesto gde dolazi do transmisije virusa. Mislim da je mnogo važnije šta radimo van škola, van obrazovnog sistema“, naglasio je Ružić  i dodao da je situacija u osnovnim i srednjim školama sada malo bolja u odnosu na prethodnu nedelju.

                 Ružić je kazao da je akademska godina  počela juče na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu, intoniranjem himne „Bože pravde“, po prvi put u istoriji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare