Ruski episkop u Vranju

VRANJE

Gradonačelnika Vranja  Slobodana Milenkovića i predsednika Skupštine grada Dejana Tričkovića, u pratnji episkopa vranjskog Pahomija, posetili su episkop rosošonski i ostrogoški Andrej iz Rusije i episkop moravički Antonije, vikar patrijarha srpskog i predstavnik SPC u Moskvi.

,,Za tri meseca uspeli smo da uspostavimo intenzivnu saradnju sa Ambasadom Rusije u Srbiji i Ruskom pravoslavnom crkvom, koja će u narednom periodu rezultirati sprovođenjem konkretnih projekata,” rekao je  Milenković.

O otvaranju ruskog odeljenja pri Pedagoškom fakultetu govorio je predsednik Skupštine  Tričković, istakavši da će uz pomoć Ambasade Rusije u Srbiji i organizacije ,,Ruski mir“ Vranje dobiti kutak sa knjigama na ruskom jeziku, i prostor za održavanje različitih kulturnih događaja.

vranje-ruski-episkop-1

,,Veoma sam zahvalan što čuvate rusku tradiciju i pomažate da se ona učvršćuje. Najvažnija je pravoslavna vera naša dva naroda i u savremenom svetu moramo pokazati jedinstvo”, rekao je episkop rosošanski i ostrogoški Andrej iz Rusije.

On je obećao i značajnu podršku Vranju.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare