Ruralni turizam – etno kuća u Petrovcu

LESKOVAC

U selu Petrovcu, koje se nalazi 12 kilometara od Leskovca i broji oko 40 kuća, uz pomoć Ministarstva turizma, telekomunikacije i energetike izgrađena je etno-kuća u koju je uloženo 2,5 miliona dinara. U ovom objektu meštani Petrovca i okolnih mesta imaju mogućnost za okupljanja, proslave i druge manifestacije, ali je u planu da se ovaj objekat koristiti za učenje u prirodi, jednodnevne izlete i ekskurzije dece. Tako su učenici Osnovne škole „Đura Jakšić“ izdvojeno odeljenje u Belanovcu deo nastave proveli u ovom mestu. Ovaj objekat je obišao i gradonačelnik Goran Cvetanović sa saradnicima napomenuvši da je , kako bi se omogućili što bolji uslove, preko mesne zajednice Petrovac u dodatno opremanje prostorija uloženo 190.000 dinara koji su iskorišćeni za kupovinu frižidera, šporeta na drva, električnog šporeta, klima uređaja, kompjutera i štampača, trimera, usisivača.

Tina Stojanović, PR Turističke organizacije Leskovca primećuje da Srbija ima u izobilju prelepih mesta kao što je Petrovac.

„Poslednjih godina sve je više sela koja postaju prave turističke destinacije. Ovaj vid turizma je, osim za domaće i za goste iz okruženja, privlačan i za turiste iz ostalih krajeva Evrope i sveta. Najčešći motivi za dolazak turista na selo su tradicija, autentičnost, rekreacija, osećaj slobode, a selo Petrovac, kao i mnoga sela u okolini, imaju sve predispozicije da zadovolje pomenute kriterijume.”

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare