Rukometni tim Srbije u Leskovcu

LESKOVAC

Gradonačelnik Goran Cvetanović priredio je prijem za juniorsku rukometnu reprezentaciju Srbije i predstavnike Rukomentog saveza Srbije, koji se trenutno u Leskovcu pripremaju za juniorsko svetsko prvenstvo koje će biti održano u Nemačkoj u Grčkoj. Poželevši uspešne pripreme reprezentaciju u kojoj su i dvojica Leskovčana, Cvetanović je gostima rekao da trud i potencijal leskovačkih sportista sada dolazi do izražaja, jer Grad iz budžeta izdvaja velike sume za oblast sporta uz maksimalno pružanje svakog vida podrške i pomoći klubovima. Ponosni smo i na svaki teren, igralište i halu koji su do sada izgrađeni i rekonstruisani, u šta je uloženo preko 200 miliona dinara.Sigurna sam da je u kombinaciji znanja, energije, umeća i poleta mladih rukometaša, uz stručno vođenje trenera, a pod pokroviteljstvom Rukometnog saveza Srbije na čijem je čelu Milena Delić, budućnost rukometa u sigurnim rukama. Želim vam puno uspeha na predstojećem svetskom prvenstvu, da se ponosimo vama i da vas dočekamo u Beogradu na balkonu, jer to i zaslužujete.“

Predsednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić zahvalila se lokalnoj samoupravi na dosadašnjoj saradnji, na tome što podržava rukomet i što Grad Leskovac prepoznaje sport kao oblast u koju vredi ulagati, baš kao što to radi i državno rukovodstvo.

„Zahvaljujem se i svim čelnim ljudima RK „Dubočica 54“, koji je sada izuzetno stabilan klub. Želim im da u budućnosti sami sebi postavljaju i veće ciljeve, pa da Leskovac postane sredina u kojoj će se igrati i neke evropske utakmice, jer on to zaslužuje. Naša reprezentativna selekcija je prvu fazu priprema za svetsko prvenstvo započela u Leskovcu, a ovaj tim je budućnost srpskog rukometa i od njega očekujemo dobre rezultate i na predstojećem svetskom prvenstvu“.

Trener juniorske rukometne reprezentacije Srbije Đorđe Teodorović, koji je iujedino i trener RK „Dubočica 54“ se najpre osvrnuo na pobedu seniorske rukometne selekcije Srbije nad Norveškom u okviru kvalifikacija za Evropske prvenstvo, koja je odigrana dan ranije.

„To je velika radost za sve nas koji se bavimo rukometom, ali i za narod koji voli ovaj sport. Naša predsednica Milena Delić bila je jedna od najboljih igračica, ne samo u bivšoj Jugoslaviji, nego i na svetu. Sada se taj kvalitet prenosi i na organizaciju koju vodi i zaista lepo izgledamo i kao savez i kao reprezentacija. Naši juniori su uspeli da na proteklom evropskom prvenstvu osvoje prvu medalju i nadam se da ćemo takav uspeh uspeti da ponovimo i na svetskom prvenstvu. Sjajno je videti da je ovakvo interesovanje za rukomet u Leskovcu, koji se vraća na veliku rukometnu mapu. Ove momente koje provodim u Leskovcu daju mi neverovatnu energiju i motivaciju za rad. Sećam se stare države i onoga što je Dubočica značila u njoj i puno mi je srce kad vidim da se taj klub vraća na stare staze. To ne bi bilo moguće bez južnjačke topline i bez onoga što Grad Leskovac radi. U svakodnevnom radu osećam kakvu podršku klub i ceo sport u ovom gradu ima. Primećujem i izuzetan napredak u infrastrukturi, ogromna sredstva se ulažu u sport“.

Na omogućenim uslovim za rad i trening zahvalio se i član juniorske reprezentacije Uroš Simić, koji je ponikao u Leskovcu, a trenutno igra za „Crvenu zvezdu“.

„Atmosfera u timu je odlična, imamo veliku motivaciju za rad i nadamo se što boljem rezultatu na svetskom prvenstvu

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare