Rukomet na pesku

LESKOVAC

Drugi turnir u rukometu na pesku,u obe konkurencije, biće održan 11. I 12. avgusta, na terenu u okviru Sportskog centra ‘’Dubočica’’.  Ovo je jedino takmičenje te vrste južno od Beograda, pa ne čudi interesovanje ekipa iz čitave Srbije , za učešće na turniru koju promoviše ovu, sve atraktivniju sportsku disciplinu.

Rukomet na pesku će od narednih igara biti zvaničan Olimpijski sport,  a već je vrlo popularan širom sveta i severno od Beograda. Leskovac je jedini grad u Srbiji, južno od prestonice, koji organizuje turnir u ovoj zanimljivoj sportskoj disciplini I to kroz projekat ‘’Igram za pobedu’’, pokrenutog radi promocije zdravih stilova života.

Prijavljivanje ekipa počelo je danas I trajaće do 1o. avgusta, lično, u Kancelariji za mlade, ili na njihov mejl.

”  Rukomet na pesku će, na sledećim Olimpijskim igrama biti uvršten u zvaničan program takmičenja, što jasno govori o popularnosti ovog sporta I to je prvi razlog koji nas je motivisao da se uključimo u organizaciju turnira, Drugi je taj, što rukometnim ekipama, koje u ovom periodu pauziraju, dobro dodje održavanje forme I provera spremnosti pred početak sezone. Turnir u Leskovcu je uvršten I u zvaničan kalendar Rukometnog saveza Srbije. Za razliku od prošlogodišnjeg, u 2018. je takmičenje otvoreno za ekipe iz cele Srbije, a naredne planiramo da ono dobije I medjunarodni karakter. Već smo pobudili interesovanje kod klubova iz Beograda, Prijepolja, Priboja, cele Vojvodine, pa treba očekivati da kvalitet ekipa, bude na znatno višem nivou, istakao je Miloš Radojičić, predstavnik Zajednice sudija I kontrolora, koja je delegirala arbitre za takmičenje.

Leskovac je bio, jeste I uvek će biti grad rukometa, a od činjenica koje opravdavaju ovu sintagmu, dovoljno je istaći da je ‘’Dubočica ‘’, kao najstariji I najuspešniji rukometni klub sa ovih prostora, 36 sezona bio član najelitnije lige u vreme SFRJ.

” Poslednjih godina, neka mala mesta u Srbiji pretenduju I, zahvaljujući pozitivnoj klimi, I uspevaju da sebi obezbede titule rukometnih centara. Uvažavajući sve njihove rezultate, želimo I dužnost nam je da Leskovac zadržimo na vrhu liste uspešnih sportskih zajednica. To ćemo postići stvaranjem uslova za bavljenje sportom, promovisanjem različitih sportskih disciplina I podrškom klubovima da stignu do najkvalitetnijih liga, jer će samim tim I publika da se vrati u sportske dvorane, a kod mladih probudi želja za bavljenje sportom, naglasio je generalni sekretar Gradskog rukometnog saveza, Miomir Petrović.

Sredstva za organizaciju turnira, pre svega za nagradni fond, obezbedio je grad Leskovac, koji je I generalni pokrovitelj takmičenja u rukometu na pesku.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare