RTV Vranje i TV Belle amie dva meseca emitovali program bez dozvole zbog kašnjenja REM-a

VRANJE-NIŠ

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) doneo je odluku o izdavanju dozvola za emitovanje regionalnim televizijama i radio-stanicama među kojima je i Radio-televizija (RTV) Vranje koje su dva meseca zbog kašnjenja REM-a sa sprovođenjem konkursaprogram emitovale bez dozvole, piše Cenzolovka.

Na sednici održanoj 8. februara, navodi se na sajtu REM-a, Savet ovog regulatornog tela doneo je odluku o dodeli dozvola, osim TV Vranje, još i TV Palma plus (Jagodina), TV Most (Novi Sad), Sremskoj televiziji (Šid), TV Santos (Zrenjanin), TV Bor, TV Belle amie (Niš), TV Kruševac, Kopernikus TV Raška, RTV Novi Pazar, TV Kraljevo i TV Pirot.

REM je, na istoj sednici, doneo odluku izdavanju dozvola radio-stanicama, i to za 15 regionalnih, jednu za lokalno područje Kučevo (Radio-stanica RTV Kučevo), jednu za područje AP Vojvodina (Radio AS FM) i jednu za lokalno područje Šid (Radio Šid).

Kako je Udruženje novinara Srbije (UNS) ranije pisalo, zbog kašnjenja REM-a da do kraja sprovede konkurs, više od 10 regionalnih televizija i oko 20 radio-stanica koje su ispunile uslove konkursa, program su skoro dva meseca emitovale bez dozvole, podseća Cenzolovka. Oni zbog toga nisu imali pravo da učestvuju na medijskim konkursima za projektno sufinansiranje, niti na tenderima i javnim nabavkama.

Ovim emiterima prethodna dozvola za emitovanje istekla je 17. decembra prošle godine. Konkurs za nove dozvole REM je raspisao još 2. juna 2023. godine. Emiteri su imali rok do 1. avgusta da se prijave na konkurs, a po Zakonu o elektronskim medijima, REM je od tada imao rok od 15 dana da objavi listu onih koji ispunjavaju uslove konkursa. Ipak, REM je u Službenom glasniku tu listu objavio tek 29. novembra.

Razgovori sa onima koji ispunjavaju uslove konkursa, odnosno čije su prijave potpune i podnete u predviđenom roku, obavljeni su u decembru, da bi odluka REM-a bila doneta tek na sednici od 8. februara ove godine.(kraj) DC/SA

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Pobesneli Laloš
Pobesneli Laloš
1 mesec pre

Kako je onda TV Santos dobio novac (i to najveći od svih) a nije imao dozvolu za emitovanje programa?