Roštiljijadu otvara Željko Joksimović, zatvara Dragana Mirković

LESKOVAC

Roštiljijada, 29. po redu, će se ove godine održati u periodu od 27. avgusta do 2. septembra. Spisak izvođača koji će nastupiti je sledeći:

Ponedeljak – Željko Joksimović

Utorak – Mira Škorić

Sreda – Alen Islamović

Četvrtak – Dejan Petrović Big Bend

Petak – Zvezde Granda

Subota – Dragana Mirković

PR Turističke organizacije Leskovca Tina Stojanović kaže da će se TOL kao organizator Roštiljijade potruditi da i prateći program bude osmišljen i dobro organizovan.

„Na taj način ćemo opravdati dugogodišnje postojanje Roštiljijade kao jedinstvenog gastronomskog festivala, najvećeg u ovom delu Evrope. Mi smo imali dosta promotivnih aktivnosti u prethodnom periodu, ali će ih biti i u ove naredne dve nedelje. Na svim sajmovima gde smo se pojavljivali kao izlagači promovisana je Roštiljijada (Niš, Kragujevac, Sofija i Beograd). Za dane vikende ćemo manifestaciju promovisati u Perniku, gde ćemo na glavnom gradskom trgu služiti specijalitete sa roštilja uz program koji će prirediti KUD „Lemind“, Leskovačke mažoretkinje i orkestar Isidora Zećirovića. Promocija će biti i u Beloj Palanci, džez festivalu Nišvil u Nišu, ali i na saboru trubača u Guči.“

Tokom Roštiljijade biće održane brojne izložbe, stručna predavanja, seminari i radionice, ali i tradicionalno pravljenje najveće pljeskavice. Roštilj majstori će u četvrtak 30. avgusta od 18:30 pokušati da obore prošlogodišnji rekord od 65 kilograma, dok će se najveća pljeskavica „iz ruke“ praviti dan kasnije, u petak.

Prodaja poslovnog prostora putem licitacije je zakazana za sredu 15. avgust od 17 časova u sali Skupštine grada, druga će biti u petak 17. avgusta. Eventualna treća prodaja biće putem slobodne pogodbe, ali s tim što cena prostora neće biti niža od početne cene na licitaciji. Stojanovićeva ističe da cene zakupa nisu menjane od 2010. godine.

PR Turističke organizacije Leskovac nije imala podatak koliko će biti plaćeni estradni izvođači ovogodišnje Roštiljijade, niti koliko će ukupno koštati ovogodišnja manifestacija.

„Prošlogodišnji budžet je bio oko 15 miliona. Taj novac je dobijen od sponzora, pokrovitelja i zakupa štandova.“

Na samoj Roštiljijadi biće i nekih novina u izgledu, najavljuje direktor TOL-a Nebojša Kocić.

„Glavna bina će dobiti drugačiji izgled, jer ovakva manifestacija zaslužuje i binu koja treba da je prati na adekvatan način. Sad će moći da se vidi i sa strane, biće led ekrana… Ima tu i nekih tehničkih novina koji su bitni za nas kao organizatore, a tiču se prevashodno sigurnosti izvođača, ali i same publike.“

Ove godine prvi put će biti postavljeno dvadesetak jednoobraznih štandova, koje su građani imali prilike da vide tokom Osmomartovskog bazara.

„Ideja nam je da izgled štandova bude uniformisan, što bi doprinelo lepšem izgledu same Roštiljijade. Pritom mislim na štandove na kojima se prodaju razne sitnice, a za njih imamo dvesta predviđenih mesta. Ove godine imamo dvadesetak takvih štandova, jer nam je želja da čujemo i zakupce, tačnije da nam oni kažu da li štandovi zadovoljavaju njihove potrebe, da li treba nešto dograditi, promeniti, kako ih napraviti da budu funkcionalniji“ napominje Kocić.

Želja organizatora je i da se leskovački majstori vrate u većem broju na Roštiljijadu, odnosno da se animiraju vlasnici ugostiteljskih objekata da što više njih imaju svoje štandove.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o