ROŠTILJIJADA DOBILA ČETIRI MILIONA OD REPUBLIKE

LESKOVAC

Dvadeset šestu Roštiljijadu finansijski je pomogla Vlada Srbije sa 4 miliona dinara.

Grad Leskovac pružiće logističku podršku u organizaciji manifestacije, biće uključena sva javna i javno komunalna preduzeća, uz budan nadzor inspekcijskih službi, rekla je  portparolka Turističke organizacije Leskovca Tina Stojanović danas.

Roštiljijada će biti održana od 31. avgusta do 6. septembra. Interesovanje za dolazak na ovu jedinstvenu gastronomsku manifestaciju je veliko, pogovotu iz zemalja iz našeg okruženja. Očekuje se najviše Bugara, koji dolaze organizovano preko turističkih agencija, a ove godine Roštiljijadu će posetiti i grupa žena poreklom iz Srbije koje žive u Australiji.

“Očekujemo da premašimo sve dosadašnje rekorde po broju posetilaca, preko 600.000 gostiju. Na teritoriji grada ima oko 1.000 ležajeva, ali se očekuje da će situacija biti bolja nego prethodnih godina jer su u međuvremenu otvoreni hosteli i  drugi objekati za semštaj. Verovatno će i neki  građani ponuditi svoje stanove i kuće, tako da oni koji su za to zainteresovani treba da se jave info centru TOL-a,” rekla je portparol Turističke organizacije Leskovac (TOL) Tina Stojanović.

Inače, poslovni prostor petu godinu zaredom će imati istu cenu. U zoni A cena zakupa je 6.199 dinara po kvadratu, u zoni B je 4.651 dinar. Prva licitacija biće održana u subotu 15. avgusta od 15 sati u sali Skupštine grada, druga 20. avgusta i, ukoliko se sav prostor ne zakupi, pristupiće se prodaji putem slobodne pogodbe. Na prostoru Široke čaršije biće postavljena 32 štamda.

“Očekujemo da svoje mesto prvenstveno zauzmu roštilj majstori sa našeg područja, koji su poznati i van granica naše zemlje, rekla je Stojanović.

Gastonomsku manifestaciju će pratiti i zabavni program. Pored lokalih izvođača i kulturno umetničkih društava, biće tu i poznatih imena, kao što su „Piloti“ (u ponedeljak, na dan otvaranja), Pinkove zvezde (utorak), grupa „Van Gog“ (sreda), Miroslav Ilić (četvrtak), „Legende“ (petak) i nove zvedzde Granda (subota). Uz pomoć ostalih institucija u gradu, očekuje se bogat prateći program ovogodišnje Roštiljijade (izložbe, likovne kolonije, stručna predavanja). Tradicionalna takmičenja biće održana i ove godine – takmičenje majstora roštilja 3.septembra, takmičenje učenika 4. septembra, a velika pljeskavica će se praviti 3. septembra od 18 i 30 na platou ispred centralne pozornice.

Ove godine organizator manifestacije, TOL, planira intenzivniju marketinšku kampanju, tako da će manifestacija biti promovisana u Bugarskoj, Makedoniji i Novom Sadu, kao i, tradicionalno, u Beogradu. U saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije u glavnom gradu biće organizovana konferencija za novinare za specijalizovane turističke redakcije.

 

Iako se cena pljeskavice slobodno formira, očekuje se da će i ove godine ona biti 150 dinara.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare