Romska crkva pod šatorom podelila 530 paketa pomoći

LESKOVAC

Romska Crkva pod šatorom podelila je danas 530 humanitarnih paketa u hrani i higijeni Romima iz tri romska naselja u Leskovcu i u Bošnjacu.

 Crkva pod šatorom novac  za humanitarne pakete obezbedila je preko donatora -braće i sestara iz Amerike, Engleske i Kine.

“Veliko je zadovoljstvo što smo , u ovoj teškoj situaciji koja je zbog koronavirusa zadesila ceo svet, u situaciji da pomognemo ugroženom romskom stanovništvu, zahvaljujući našim prijateljima iz Kine, Amerike i Engleske. Na naš poziv za pomoć ugroženim  sugrađanima,  naši prijatelji su se rado odazvali bez obzira što je ista situacija i kriza u njihovim zemljama”, rekao je Selim Alijević , pastor romske Crkve pod šatorom.

Alijević je istako, da ova pomoć puno znači ugroženima i da će nastojati da ostvare kontakte i sa drugim humanitarnim organizacijama kako bi se ljudima kojima je to potrebno pomoglo u što većoj meri.

Humanitarni paket sadržao je džak brašna od 25 kg., tri litra zejtin, dva kilograma šećera, ½ kantica eurokrema, deterdžent za posuđe, dva sapuna i  ½ vegete.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare